Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στρατηγική Συνεργασία ΔΥΠΑ και ΣΒΒΕ για την Ενίσχυση της Απασχόλησης στον Έβρο

Στρατηγική Συνεργασία ΔΥΠΑ και ΣΒΒΕ για την Ενίσχυση της Απασχόλησης στον Έβρο

0

Υπογραφή μνημονίου για την αναβάθμιση δεξιοτήτων και τη στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής


Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν στην Αλεξανδρούπολη ο Διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών–Βιομηχανιών και Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Νομού Έβρου, Χρήστος Γιορδαμλής. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση της απασχόλησης και την αναβάθμιση δεξιοτήτων των πολιτών του Έβρου, καθώς και στην ανάληψη πρωτοβουλιών που θα ενδυναμώσουν το ανθρώπινο δυναμικό και τις επιχειρήσεις της περιοχής, μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων προσαρμοσμένων στις τοπικές ανάγκες της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, το μνημόνιο προβλέπει:

Την υλοποίηση εξειδικευμένων δράσεων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης μέσω του θεσμού της μαθητείας της ΔΥΠΑ ή σχετικών προγραμμάτων, σε ειδικότητες με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν έλλειψη εργαζομένων, καθώς και δράσεων σύζευξης προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Την εξασφάλιση ευκαιριών πρακτικής άσκησης για τους καταρτιζόμενους και μαθητευόμενους της ΔΥΠΑ σε θέσεις που προσφέρουν οι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΒΒΕ.

Τη διοργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών και επιχειρήσεων, με πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και ζήτησης εργασίας, καθώς και την προβολή και αξιοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης που υλοποιεί η ΔΥΠΑ.

Στόχος: Οικονομική Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή στον Έβρο

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με το Στρατηγικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης του Έβρου, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα και στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας. Μέσω αυτής της συνεργασίας, θα αναβαθμίσουμε τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε κατάλληλα καταρτισμένους εργαζόμενους, με γνώσεις και δεξιότητες που είναι αναγκαίες για την τοπική οικονομία σε ειδικότητες αιχμής. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή του Έβρου».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών–Βιομηχανιών και Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Νομού Έβρου, Χρήστος Γιορδαμλής, ανέφερε: «Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία της ΔΥΠΑ και της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης και της αγοράς εργασίας στην ακριτική μας περιοχή. Η έλλειψη εξειδικευμένου και μη προσωπικού καθιστά δύσκολη τη λειτουργία και την ανάπτυξη της μεταποιητικής κοινότητας του Έβρου. Ευελπιστούμε ότι το μνημόνιο θα συμβάλει στη βελτίωση των επιδόσεων και της προόδου των επιχειρήσεων, ενώ θα καθιερώσει μια στρατηγική συμμαχία με τη ΔΥΠΑ, την οποία τα μέλη μας θεωρούν σύμμαχο και αρωγό στην καθημερινότητά τους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναυλία για Τέμπη: Αυτό είναι το live streaming από το Καλλιμάρμαρο

Αφιέρωμα στις αδικοχαμένες ψυχές των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος «Τέμπη 2023» …