Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φωτίζοντας το ρολόι της Ξάνθης, αλλά και την ίδια τη ζωή

Φωτίζοντας το ρολόι της Ξάνθης, αλλά και την ίδια τη ζωή

0

Το απόγευμα της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροι»


Η ταμίας του Συλλόγου, κ. Σεμιτέλου, παρουσιάζει στο «Ε» τις δράσεις που εξελίσσονται, αλλά και όλες εκείνες που ακολουθούν


Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, και ο δραστήριος Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροι» μας προσκαλεί να φωτίσουμε με ροζ χρώμα το ρολόι της πόλης μας την Πέμπτη 17 του μηνός στις 18:00. Έπειτα, όλοι μαζί θα ακολουθήσουμε έναν περίπατο ζωής και αισιοδοξίας για την έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση. Μάλιστα, τον ρυθμό και την ένταση στον ξεχωριστό αυτό περίπατο θα δώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης.
«Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται τα τελευταία έξι περίπου χρόνια. Βασικός στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γυναικών σχετικά με την αναγκαιότητα τακτικού ελέγχου μαστογραφίας σε ετήσια βάση. Δίνεται έμφαση στη σημασία της πρόληψης και, φυσικά, της έγκαιρης διάγνωσης, που σώζει ζωές», τονίζει στο «Ε» η ταμίας του Συλλόγου, Μαίρη Σεμιτέλου.


«Βασικός στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γυναικών αναφορικά με την αναγκαιότητα πραγματοποίησης τακτικού ελέγχου μαστογραφίας σε ετήσια βάση»
Μαίρη Σεμιτέλου
Ταμίας του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν.Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροι»

Ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης και συμβολική διαδρομή στο κέντρο της πόλης
«Μέλη του Συλλόγου, όπως και πολίτες της Ξάνθης, θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία και θα περπατήσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, εκπέμποντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης. Επίσης, τα μέλη του Συλλόγου θα διανείμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα μοιράσουν κονκάρδες στους παρευρισκόμενους με το συμβολικό ροζ χρώμα της πρόληψης», σημειώνει η κ. Σεμιτέλου.

Ακόμη, υπογραμμίζει πως μπλούζες, τσάντες, κονκάρδες και άλλα αντικείμενα θα διατεθούν προς πώληση με σκοπό τη στήριξη του Συλλόγου, καθώς δεν υπάρχουν άλλες πηγές χρηματοδότησης για να υποστηριχθούν οι δράσεις που αναλαμβάνονται.

Όσον αφορά τις δράσεις που είναι εν εξελίξει και όσες έπονται, η κ. Σεμιτέλου ενημερώνει πως ήδη «τρέχει» η δράση με τα σκουφάκια. Συγκεκριμένα, επισημαίνει πως γυναίκες πλέκουν σκουφάκια για τα παιδιά-ήρωες που δίνουν τη μεγάλη μάχη τους με τον καρκίνο στην Παιδική Ογκολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
«Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στον Νοέμβριο, τα σκουφάκια θα συγκεντρωθούν και θα δοθούν στα παιδιά που τα χρειάζονται», υπογραμμίζει επιπροσθέτως.

Στις 8 Νοεμβρίου η προγραμματισμένη εκδήλωση για τον καρκίνο του προστάτη
Τέλος, η κ. Σεμιτέλου κλείνει κάνοντας μνεία στην εκδήλωση που προγραμματίζεται για τις 8 Νοεμβρίου με θέμα τον καρκίνο του προστάτη.
«Ο Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στην πρόληψη κατά του καρκίνου του προστάτη. Συνεπώς, ο Σύλλογος, μοιράζοντας φυλλάδια και μπλε μπαλόνια, ενημερώνει τους συμπολίτες μας πως η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. Πραγματοποιείται συμβολική συγκέντρωση στήριξης για να τονιστεί για ακόμη μία φορά ο σημαντικός ρόλος του προληπτικού ελέγχου. Στόχος αυτής της δράσης είναι να επιστηθεί η προσοχή στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, που μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή μεγαλύτερων προβλημάτων και να σώσει ζωές», δηλώνει.

Εξάσκηση στην αυτοψηλάφηση από τις μαίες του ΚΥ Ξάνθης
Σε συνάρτηση με τα παραπάνω, οι μαίες του Κέντρου Υγείας Ξάνθης (4η ΥΠΕ) προσκαλούν στο ΚΥ, στις ημερομηνίες 01/10/24, 10/10/24, 16/10/24, 25/10/24, 29/10/24, όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τον καρκίνο του μαστού και να εξασκηθούν στην αυτοψηλάφηση. Παράλληλα, η διανομή ενημερωτικού υλικού θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.
Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο: 2541102718.


Σε ασκήσεις αυτοψηλάφησης καλούν οι μαίες του ΚΥ Ξάνθης σε προγραμματισμένες ημερομηνίες κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου

Με μπλε χρώμα θα φωτιστεί το ρολόι της Ξάνθης στις 8 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του μήνα πρόληψης με θέμα τον καρκίνο του προστάτη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έξι θέσεις γιατρών για το νοσοκομείο Ξάνθης

Προκηρύχθηκαν θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομε…