Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Βιβλίο Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη: «Τι Δημοκρατίες θα Υπάρχουν το 2050;» στην Ξάνθη

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη: «Τι Δημοκρατίες θα Υπάρχουν το 2050;» στην Ξάνθη

0

Διακεκριμένοι ομιλητές και ο συγγραφέας θα συζητήσουν για τη μεταδημοκρατία, μεταπολιτική και τον ρόλο των κομμάτων στις δημοκρατίες του μέλλοντος


Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια και το βιβλιοπωλείο Σπανίδης διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη με τίτλο «Τι Δημοκρατίες θα Υπάρχουν το 2050; Μεταδημοκρατία, μεταπολιτική, μετακόμματα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, στις 19:00, στο κτήριο Καπναποθήκη Π, στην Ξάνθη.

Στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν ο γιατρός Χρήστος Γκαρμπούνης, ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ 3 Σαμή Καραμπουγιούκογλου και ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Βασίλης Τσαουσίδης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαρία Σπανού, ενώ ο συγγραφέας θα μιλήσει για το έργο του και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Στο βιβλίο «Τι Δημοκρατίες θα Υπάρχουν το 2050;», ο Γιώργος Σιακαντάρης διερευνά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες δημοκρατίες, εστιάζοντας στις έννοιες της μεταδημοκρατίας, μεταπολιτικής και το φαινόμενο των «μετακομμάτων». Μέσα από ανάλυση πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων, το βιβλίο εξετάζει πώς οι δημοκρατικοί θεσμοί ενδέχεται να μετασχηματιστούν έως το 2050 και τι μορφές θα μπορούσαν να λάβουν σε έναν παγκοσμιοποιημένο, ψηφιακό κόσμο με διαρκώς μεταβαλλόμενες αξίες και δομές εξουσίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Βιβλίο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εσπερίδα με τίτλο «Πόλεμος, Πολιτική και Θρησκεία» στο ΙΘΤΠ

Συζήτηση και προβληματισμός για την εργαλειοποίηση της θρησκευτικής ταυτότητας στους πολέμ…