Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΠΑΜΘ προχωρά σε δράσεις κατά της κλιματικής κρίσης

Η ΠΑΜΘ προχωρά σε δράσεις κατά της κλιματικής κρίσης

0

Στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο στις 16 Οκτωβρίου


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), διοργανώνει την Ημερίδα με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κλιματική Αλλαγή» την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας από τις 10:30 έως τις 15:00 και είναι ανοιχτή για το κοινό, χωρίς προεγγραφή.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, μέσω της παρουσίασης σχετικών πολιτικών και στρατηγικών. Στην 1η Ενότητα, θα παρουσιαστεί το Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της ΠΑΜΘ, με ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές σχετικά με ευάλωτους τομείς όπως η γεωργία και η πολιτική προστασία.

Η 2η Ενότητα περιλαμβάνει προβολή video για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά, ακολουθούμενη από παρουσίαση της ΕΛΛΕΤ και ανοιχτή συζήτηση.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο

Παράλληλα, από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2024, θα διεξαχθεί τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, με φυσική παρουσία. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Κομοτηνή και Ξάνθη, με την είσοδο να είναι ελεύθερη και απαραίτητη τη διαδικασία προεγγραφής.

Συγκεκριμένα, το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:

  • 14-15 Οκτωβρίου 2024: Αίθουσα Γεώργιου Παυλίδη, Κομοτηνή
  • 16 Οκτωβρίου 2024: Οικία Μάνου Χατζιδάκι, Ξάνθη
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοιχτή πρόσκληση σε OPEN DAY από το Παράρτημα της ΕΟΔ Ξάνθης

Η συνάντηση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16.10 από τις 19:00 έως τις 21:00, επ…