Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Βιβλίο Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η Ελλάδα στους πολέμους του 20ού αιώνα: Ιστορίες από τα κάτω»

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η Ελλάδα στους πολέμους του 20ού αιώνα: Ιστορίες από τα κάτω»

0

Από το εργαστήριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και Ιστορικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ


Το «Ε» προτείνει τον συλλογικό τόμο που εκδόθηκε από το εργαστήριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και Ιστορικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ.

Η διενέργεια νέας έρευνας και η παραγωγή νέας γνώσης είναι πάντα ο στόχος του έργου του ιστορικού. Όταν μάλιστα αυτή προκύπτει από νέους ιστορικούς, που δοκιμάζονται στα πρώτα στάδια της έρευνας και της συγγραφής, τότε μπορεί κανείς να αισιοδοξεί για τη διαμόρφωση και περαιτέρω ανάπτυξη της κριτικής ιστορικής σκέψης. Στον παρόντα τόμο δημοσιεύονται επιλεγμένα κείμενα που παρουσιάστηκαν στην 3η Ημερίδα Μεταπτυχιακών Φοιτητών, Υποψήφιων Διδακτόρων και Μεταδιδακτορικών Ερευνητών, που διοργάνωσε το Εργαστήριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και Ιστορικής Εκπαίδευσης του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή, τον Μάιο του 2022. (Από την εισαγωγή της Αθηνάς Συριάτου)

Στον συλλογικό τόμο συνεισφέρουν οι: Αθηνά Συριάτου, Παναγιώτης Αγιάνογλου, Δέσποινα Αθανασιάδου, Βασιλική Φίλιου, Γιάννης Κεφαλάς, Δημήτρης Καλογιαννίδης, Κορτεσία Πασαδάκη-Μουλούδη, Δωροθέα Καρούτα.

Μπορείτε να διαβάσετε τον τόμο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://modernhistorylab.he.duth.gr/wp-content/uploads/2024/09/Greece_in_the_wars.pdf

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Βιβλίο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Σκέψη, λέξη, τέρψη. Από την επιφυλλίδα στο βιβλίο» από την «Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού»

Εκδήλωση παρουσίασης της ομώνυμης συλλογικής έκδοσης με επιφυλλίδες (των Δ. Αβούρη, Α. Δομ…