Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Δύο εστίες μόλυνσης από ευλογιά στη Ροδόπη – Ανησυχία για την εξάπλωση του ιού στα ορεινά

Δύο εστίες μόλυνσης από ευλογιά στη Ροδόπη – Ανησυχία για την εξάπλωση του ιού στα ορεινά

0

Σοβαρές ανησυχίες προκαλεί η εμφάνιση του ιού της ευλογιάς στη Ροδόπη, με δύο εστίες μόλυνσης να έχουν καταγραφεί στην περιοχή, η μία στον ορεινό όγκο, όπου για πρώτη φορά παρατηρείται κρούσμα


Δύο εστίες μόλυνσης από τον ιό της ευλογιάς έχουν εντοπιστεί στη Ροδόπη, προκαλώντας την ανησυχία των αρχών και των κτηνοτρόφων. Η πρώτη εστία εμφανίστηκε στην Ξυλαγανή, όπου θανατώθηκαν 143 πρόβατα για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Η δεύτερη εστία εντοπίστηκε στον ορεινό όγκο, συγκεκριμένα στον Κέχρο, σε κτηνοτροφική μονάδα με 500 αιγοπρόβατα.

Αυτό το κρούσμα στον ορεινό όγκο αποτελεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τους κτηνιάτρους, καθώς για πρώτη φορά ο ιός προσβάλλει την περιοχή αυτή, εγείροντας ερωτήματα για τον τρόπο μετάδοσης. Υπάρχουν ανησυχίες είτε για πιθανή μη τήρηση των κανόνων υγιεινής από τους κτηνοτρόφους, είτε για μετάδοση του ιού με μη προβλέψιμα «άλματα».

Συνολικά, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν καταγραφεί 46 εστίες μόλυνσης στο Νότιο Έβρο, 13 στον Βόρειο Έβρο και 7 στην Καβάλα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ΠΑΜΘ προχωρά σε δράσεις κατά της κλιματικής κρίσης

Στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο στις 16 Οκτωβρίου Η Περιφέρεια Ανατολ…