Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακυρώνεται η τηλεμαχία μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα

Ακυρώνεται η τηλεμαχία μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα

0

Δούκας: Ο κ. Ανδρουλάκης δεν θέλει το debate


Η τηλεμαχία μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δεν θα πραγματοποιηθεί. Παρά τις αρχικές προσδοκίες, η διεξαγωγή του debate αναβλήθηκε, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν κατηγορίες για την αποτυχία του εγχειρήματος.

Από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, διατυπώνεται ότι, λόγω της σημερινής αναβολής του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνών, οι ημερομηνίες που ήταν διαθέσιμες για το debate ήταν η Πέμπτη ή η Παρασκευή. Το επιτελείο του κατέβαλε προσπάθεια να επαναπρογραμματίσει τη μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε καθοριστεί ως η κορυφαία εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον απερχόμενο πρόεδρο, η διεξαγωγή του debate θα έπρεπε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπονομεύσει τις θετικές εντυπώσεις που άφησε η προηγούμενη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των έξι υποψηφίων προεδρικών υποψηφίων. Υποστηρίζεται ότι οι προϋποθέσεις για μια πολιτικά εποικοδομητική διαδικασία δεν πληρούνται, είτε λόγω της χαμηλής τηλεθέασης είτε λόγω της επικείμενης μετάδοσης ποδοσφαιρικού αγώνα της Εθνικής Ελλάδας. Η πρόταση για debate το Σάββατο ή την ημέρα των εσωκομματικών εκλογών θεωρείται προσχηματική και δεν ενισχύει την κύρος της διαδικασίας.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας απάντησε με σφοδρότητα, δηλώνοντας ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δεν επιθυμεί το debate». Ανέφερε ότι, μετά από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων που θεωρούνται προσχηματικές από τον Ανδρουλάκη, ανακοινώθηκε ότι το debate δεν θα γίνει. Η πρόταση του Δούκα ήταν σαφής: debate οποιαδήποτε ώρα και ημέρα. Σημείωσε επίσης ότι η δικαιολογία περί Δημοτικού Συμβουλίου δεν ισχύει, καθώς ο Ανδρουλάκης είχε προγραμματίσει προεκλογική ομιλία στον Πύργο.

Ο Δούκας υπογράμμισε ότι ο Ανδρουλάκης απέδειξε για άλλη μία φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο εντός του ΠΑΣΟΚ και δεν τηρεί τις δημόσιες δεσμεύσεις του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκπρόσωπο στη Διάσκεψη των Προέδρων απέκτησαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Με την ένταξη του Μιχάλη Χουρδάκη, οι ανεξάρτητοι βουλευτές ενδυναμώνουν την παρουσία τους…