Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο ΕΣΕΤ στην Αλεξανδρούπολη: Επίκεντρο η Δημοσιογραφία της Περιφέρειας

54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο ΕΣΕΤ στην Αλεξανδρούπολη: Επίκεντρο η Δημοσιογραφία της Περιφέρειας

0

Μεταξύ 11-13 Οκτωβρίου 2024, δημοσιογράφοι και τοπικοί φορείς θα συζητήσουν προκλήσεις, προοπτικές και την ψηφιακή μετάβαση των ΜΜΕ


Το 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ) θα φιλοξενηθεί στην Αλεξανδρούπολη από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024. Το συνέδριο, που αποτελεί θεσμό για τη δημοσιογραφική κοινότητα της περιφέρειας, είναι ανοιχτό στο κοινό και τους τοπικούς φορείς, προσφέροντας μια πλατφόρμα για συζήτηση γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους της επαρχίας.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με συζητήσεις για τη σχέση του δημοσιογράφου με την τοπική κοινωνία, την ψηφιακή μετάβαση και την τεχνητή νοημοσύνη στα σύγχρονα newsroom. Διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους σε συνεδρίες, ενώ το συνέδριο θα κλείσει με παρουσιάσεις από μαθητικές δημοσιογραφικές ομάδες, προβάλλοντας τη νέα γενιά του κλάδου.

Η τρίτη μέρα θα είναι αφιερωμένη στην τοπική ανάπτυξη, με φορείς της περιοχής να αναδεικνύουν επιτεύγματα και προκλήσεις στον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. Το συνέδριο κλείνει με επισκέψεις σε σημαντικά σημεία της περιοχής, όπως το Δάσος της Δαδιάς και το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ειδικό πρόγραμμα για τη Θράκη μέσω Βρυξελλών θα διεκδικήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την ενίσχυση της παρουσίας της Περιφέρειας στα κέντρα ευρωπ…