Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής: «Έργα Γυναικών της Ξάνθης πάνω σε Καμβά» στο ΙΘΤΠ

Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής: «Έργα Γυναικών της Ξάνθης πάνω σε Καμβά» στο ΙΘΤΠ

0

Στις 16 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19:00 στην Καπναποθήκη «Π» – Το ΙΘΤΠ προγραμματίζει ποικιλία εκδηλώσεων και δράσεων για το Β’ εξάμηνο του 2024


Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (ΙΘΤΠ) ανακοίνωσε τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Έργα Γυναικών της Ξάνθης πάνω σε Καμβά», που θα πραγματοποιηθούν στις 16 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19:00 στην Καπναποθήκη «Π», στην αίθουσα Βιργινία Τσουδερού.

Η έκθεση αυτή στοχεύει να αναδείξει τα έργα γυναικών δημιουργών της περιοχής και να προσφέρει ένα βήμα για την παρουσίαση της καλλιτεχνικής τους δουλειάς στο κοινό της Ξάνθης και πέρα από αυτήν. Η συντονίστρια των καλλιτεχνών είναι η Όλγα Χαιροπούλου, και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2024.

Το Ίδρυμα προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτήν τη γιορτή της τέχνης και να υποστηρίξουν τις τοπικές δημιουργούς. Η είσοδος είναι ελεύθερη, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία σε όλους να ανακαλύψουν τη δημιουργικότητα και την έμπνευση που πηγάζει από τις γυναίκες της Ξάνθης.

Στην έκθεση συμμετέχουν, κατά αλφαβητική σειρά, οι παρακάτω δημιουργοί:

Αλεξιάδου Ελευθερία / Βουτσινά Κωνσταντίνα / Γεωργιτσοπούλου Αναστασία  / Γκούντη Αγγέλα / Δεούδη Άσπα / Δομνίδου Μαρία / Καμαρά Πιπίνα / Καντουχάρ Φιλίζ / Κοζλεκίδου Αλεξάνδρα / Κουρτίδου Ανθή / Μαρίνη Ελένη / Μαυρογένη Λίτα / Μαυρομάτη Μαρία / Μυλωνά Κυριακή / Πετρά Λίνα / Ποιμενίδου Νόπη / Σταυροπούλου Βλάχου Αικατερίνη / Τσετινέ Αικατερίνη / Τσοχατζή Μάλαμα / Φυλακτού Αθηνά / Χαιροπούλου Όλγα / Χαμαλίδου Χρυσούλα / Χουρσουντιάν Αναΐδα / Ψαρά Μαρία Λαμπρινή / Jane Marie Chaplin.

Μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών αναβάθμισης της πυρασφαλείας της Καπναποθήκης «Π», το ΙΘΤΠ προγραμματίζει ποικιλία εκδηλώσεων και δράσεων για το Β’ εξάμηνο του 2024.

Ο κύριος άξονας των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

  • Εκδήλωση Τιμής για τα 25 Χρόνια του Ιδρύματος: Το Ίδρυμα θα γιορτάσει τα 25 χρόνια πολιτιστικής ζωής στην Ξάνθη με μια επετειακή εκδήλωση, στην οποία θα τιμηθούν όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του ΙΘΤΠ. Θα υπάρξει ειδική αναφορά στη μνήμη της ιδρύτριας, Βιργινίας Τσουδερού, καθώς και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων.
  • Επιστημονικό Σεμινάριο: Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικής Αγωγής και Άθλησης του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το σεμινάριο θα διαρκέσει δύο ημέρες και θα εστιάσει σε θέματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό και την παράδοση της περιοχής.
  • Δράσεις για Νεότερες Γενιές: Θα οργανωθούν επίσης δράσεις που θα ενημερώσουν τη νέα γενιά της Ξάνθης για την ιστορία και τη σημασία των Καπναποθηκών.

Η είσοδος στις περισσότερες εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με εξαίρεση την εκδήλωση της 30ης Νοεμβρίου.

Καλλιτεχνικός Μαθητικός Διαγωνισμός: «Το ΙΘΤΠ στη Γειτονιά των Καπναποθηκών»

Στο πλαίσιο του επετειακού αφιερώματος, το ΙΘΤΠ διοργανώνει καλλιτεχνικό διαγωνισμό για μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 6 έως 18 ετών, με θέμα τις Καπναποθήκες της Ξάνθης. Οι συμμετοχές θα περιλαμβάνουν έργα εικονογράφησης, ζωγραφικής, κολάζ, πηλοπλαστικής, σχεδίου, φωτογραφίας, χαρακτικής και ψηφιακής σύνθεσης εικόνων, χωρίς περιορισμό στο μέγεθος.

Τα δύο καλύτερα έργα θα βραβευθούν με πλήρη υποτροφία για το σχολικό έτος 2024-2025 σε οποιοδήποτε εργαστήριο του Ιδρύματος. Όλα τα έργα θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ΙΘΤΠ στις 30 Νοεμβρίου.

Η περίοδος υποβολής των έργων είναι από 15 Σεπτεμβρίου έως 20 Νοεμβρίου 2024.

Σημαντικές Ημερομηνίες:

  • Εγκαίνια Έκθεσης: 16 Οκτωβρίου 2024
  • Διάρκεια Έκθεσης: 16 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου 2024
  • Παρουσίαση Έργων Διαγωνισμού: 30 Νοεμβρίου 2024

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει ενεργά στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και να γιορτάσει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Οι λεπτομέρειες για τη συμμετοχή και οι ανακοινώσεις των εκδηλώσεων θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στα κοινωνικά μέσα του Ιδρύματος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ο Καραγκιόζης στο τρελοκομείο» στην Ξάνθη

Tο Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 17:30 και στις 19:30 στην Καπναποθήκη Π Ο Θίασος Σκιών «Τα πα…