Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Σκέψη, λέξη, τέρψη. Από την επιφυλλίδα στο βιβλίο» από την «Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού»

«Σκέψη, λέξη, τέρψη. Από την επιφυλλίδα στο βιβλίο» από την «Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού»

0

Εκδήλωση παρουσίασης της ομώνυμης συλλογικής έκδοσης με επιφυλλίδες (των Δ. Αβούρη, Α. Δομτζίδη, Χ. Καραπαπάζογλου, Ν. Μιχαηλίδου) που έχουν δημοσιευτεί σε περιφερειακές εφημερίδες και της Ξάνθης


Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού» διοργανώνει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 18:30 στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης την εκδήλωση με τίτλο «Σκέψη, λέξη, τέρψη. Από την επιφυλλίδα στο βιβλίο».

Η εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, περιλαμβάνει παρουσίαση της ομώνυμης συλλογικής έκδοσης με επιφυλλίδες (των Δ. Αβούρη, Α. Δομτζίδη, Χ. Καραπαπάζογλου, Ν. Μιχαηλίδου) που έχουν δημοσιευτεί σε περιφερειακές εφημερίδες και της Ξάνθης, συζήτηση με πρόσωπα και φορείς της πόλης αλλά και συμμετοχικό βιωματικό εργαστήριο για τη συγγραφή επιφυλλίδας.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής θα παρουσιαστεί και η διαδικτυακή συλλογή με τις ηχογραφήσεις από τις επιφυλλίδες της έκδοσης (https://www.youtube.com/@pf-academy/playlists). Συντονίζει η Ελ. Διαφωνίδου, εκδότρια της εφημερίδας Εμπρός, και συμμετέχουν οι Θαν. Μουσόπουλος, φιλόλογος-συγγραφέας, και Θεόδ. Παπαγιάννης, γλύπτης-ομότιμος καθηγητής της ΑΣΚΤ.

Η δράση υλοποιείται με την παροχή οικονομικής επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού και του Κοινωνικού Κέντρου «Σταύρος Χαλιορής» και οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος σε βιωματικό εργαστήρι συγγραφής επιφυλλίδας και θα λάβουν δωρεάν αντίτυπο της έκδοσης.

  • Πωλούνται ποιητές!

    «Οι κακοί ποιητές τρέφονται από τα γεγονότα, οι μέτριοι από τα αισθήματα, και οι καλοί από…
  • Θεσπέσιες θεραπείες

    Μπες σ’ ένα παραμύθι και ζήτα άσυλο… Δ.Α   Όταν ακούγαμε την φωνή της ψυχή μας βρίσκα…
  • Σκέψη, λέξη, τέρψη

    «Ο νους κι η σκέψη γεννήσανε τη λέξη νονά η τέρψη» Ν.Μ. Πόσο αξίζει μια σκέψη; Πόσο χρόνο …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σαμ Πέκινπα στον Κινηματογράφο των Δημιουργών της ΦΕΞ

Τις Τρίτες 8, 15, 22 και 29 Οκτωβρίου 2024 Οι Τρίτες του Οκτωβρίου στην ΦΕΞ είναι αφιερωμέ…