Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ικανοποιημένος από το σχέδιο ανασυγκρότησης για τον Έβρο ο Χ. Τοψίδης

Ικανοποιημένος από το σχέδιο ανασυγκρότησης για τον Έβρο ο Χ. Τοψίδης

0

Η Περιφέρεια συνδράμει οικονομικά στη δέσμη των προτάσεων με 30 εκ ευρώ

 

Την αισιοδοξία του, από την αναλυτική παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου για την Ανασυγκρότηση του Έβρου, που έγινε στην Ορεστιάδα, από τους Υπουργούς της Κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση της παρουσίασης, τόνισε το θετικό αποτύπωμα που φέρει ο συντονισμός των δράσεων του περιφερειακού με τον εθνικό σχεδιασμό, υπογραμμίζοντας την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ με όλα τα Υπουργεία και την Κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα καθαυτό, περιλαμβάνει μία μεγάλη σειρά δράσεων και σχεδιασμών που η υλοποίησή τους θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή ώθηση σε όλη την επικράτεια του Έβρου και πολλαπλασιαστικά θα ενισχύσει σημαντικά το προφίλ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Τοψίδης ευχαρίστησε τόσο τον κ. Πρωθυπουργό, όσο και τα στελέχη της Κυβέρνησης καθώς και τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότησή του Έβρου, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ συνδράμει στην υλοποίηση του σχεδιασμού με κάθε πρόσφορο μέσο. Ήδη, η ίδια η Περιφέρεια συνδράμει οικονομικά στη δέσμη των προτάσεων με 30 εκ ευρώ (εκ των οποίων 20 εκ προέρχονται από το ΕΣΠΑ και 10 εκ προέρχονται από το ΠΠΑ).

Το πρόγραμμα τίθεται σε εφαρμογή άμεσα και στο αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινά η υλοποίηση δράσεων με την πεποίθηση ότι τα θετικά αποτελέσματα θα είναι ορατά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

€2,83 δισ. θα διατεθούν μέχρι το 2030 για τον Έβρο

Τα 19 μέτρα του σχεδίου ανασυγκρότησης παρουσίασε από την Ορεστιάδα ο πρωθυπουργός   …