Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογές Ώρα μηδέν για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ

Ώρα μηδέν για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ

0

Άνοιξαν οι κάλπες. Σε 950 εκλογικά τμήματα μπορούν να ψηφίσουν φίλοι και μέλη

 

Ώρα μηδέν για την ανάδειξη ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, με τις κάλπες του πρώτου γύρου να έχουν ανοίξει από την 7 το πρωί και να είναι σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία. Όλα δείχνουν ότι  θα υπάρξει και δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Όλα τα μηνύματα που φτάνουν στη Χαριλάου Τρικούπη και στα επιτελεία των έξι υποψηφίων αρχηγών παραπέμπουν στη μαζική προσέλευση κόσμου σε όλα τα σημεία της χώρας που έχουν επιλεγεί και όπου έχουν στηθεί εκλογικά τμήματα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, εκτός και αν λόγω της μαζικής προσέλευσης κριθεί αναγκαία η παράταση της εκλογικής διαδικασίας- κάτι που είχε γίνει στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, το φθινόπωρο του 2021.

Η απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Δεοντολογίας αφορά στην οργάνωση 950 εκλογικών τμημάτων (στην επικράτεια και σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού), ώστε μέσα σε ελάχιστα λεπτά, να μπορούν να ψηφίσουν τα μέλη και οι φίλοι που προσέρχονται, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 3 ευρώ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και είναι 16 ετών (γεννηθέντες του 2008) και πάνω. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι έχουν επίσης τη δυνατότητα να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό του δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Για την ψηφοφορία πρέπει να έχουν μαζί τους αποδεικτικά έγγραφα για την ταυτοποίηση (πχ αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης). Ειδικά για τους νέους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, που δεν περιλαμβάνονται στον Εθνικό εκλογικό κατάλογο, η ταυτοποίηση γίνεται, για τους μεν Έλληνες με ταυτότητα/διαβατήριο και ΑΜΚΑ, για τους αλλοδαπούς με άδεια παραμονής και AMKA και για τους Κύπριους με κυπριακή ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Ο ΑΜΚΑ θα προκύπτει από δημόσιο έγγραφο (π.χ. e- ΕΦΚΑ), που θα επιδεικνύεται στην εφορευτική επιτροπή.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκλογές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πορεία στην Ξάνθη για τον ένα χρόνο πολέμου στη Γάζα

Συνθήματα κατά της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού φώναξαν οι διαδηλωτές   Στην π…