Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης: Ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Υγείας

Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης: Ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Υγείας

0

Διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό των ιδιωτών γιατρών από την εκτέλεση ιατρικών πράξεων και χειρουργείων στο νοσοκομείο της περιοχής

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει τη διαμαρτυρία του προς τον Υπουργό Υγείας, για τον αποκλεισμό των ιδιωτών ιατρών από την εκτέλεση ιατρικών πράξεων και χειρουργείων στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», με αποτέλεσμα οι ασθενείς τους να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι ιατροί να μην μπορούν να εξασκήσουν την ειδικότητά τους.

Όπως αναφέρεται: «Το πρόβλημα αυτό είναι πολύ έντονο σε νομούς όπου δεν υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές, πράγμα σύνηθες σε πολλούς νομούς της ελληνικής επικράτειας. Για παράδειγμα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δεν υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές στους νομούς Έβρου και Ροδόπης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς και οι συνοδοί τους να ταλαιπωρούνται αναγκασμένοι να προσφεύγουν σε ιδιωτικές κλινικές μεγάλων πόλεων για να υποβληθούν σε ιατρικές εξειδικευμένες πράξεις και χειρουργικές επεμβάσεις.

Σαν συνέπεια όλων των παραπάνω είναι να επιβαρύνονται οικονομικά οι ασθενείς και οι συνοδοί τους με το ποσό της μετακίνησης και με έξοδα διατροφής και διαμονής αφού μετακινούνται εκτός του τόπου κατοικίας τους. Ζητάμε λοιπόν την ψήφιση εκείνου του νομικού πλαισίου, που θα επιτρέψει στους ιδιώτες γιατρούς να εκτελούν ιατρικές πράξεις και χειρουργικές επεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία, ιδιαίτερα σε εκείνους τους νομούς όπου δεν υπάρχει ιδιωτικό νοσηλευτήριο».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βοηθός Επισκόπου Ξάνθης εκλέχθηκε ο Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζίνης

Έλαβε 50 ψήφους   Μετά από ψηφοφορία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας τη…