Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Απαράδεκτος ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Θράκης», δηλώνει ο Χ. Ζεϊμπέκ

«Απαράδεκτος ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Θράκης», δηλώνει ο Χ. Ζεϊμπέκ

0

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019, αμέσως μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας


Στην Βουλή των Ελλήνων παρενέβη ο βουλευτής Ξάνθης με τη Νέα Αριστερά, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, προκειμένου να ζητήσει την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για να σταματήσει ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός που πλήττει τη Θράκη και την Ξάνθη. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε κατά την ενημέρωση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σταϊκούρα, για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

Ο κ. Ζεϊμπέκ τόνισε ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης είναι προσβλητικές για τους κατοίκους της περιοχής, θέτοντας εν αμφιβόλω τις αναπτυξιακές προοπτικές της Θράκης. «Για ποια ανάπτυξη της περιφέρειας και για ποια στήριξη της Θράκης μπορεί να μιλά η κυβέρνηση, όταν η κατάσταση είναι αυτή;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019, αμέσως μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Υπογράμμισε επίσης τις πέντε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που είχε συνυπογράψει για το θέμα και τις διακρατικές συμφωνίες που είχαν υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για την υλοποίηση της «σιδηροδρομικής Εγνατίας», ενός έργου κρίσιμου για την αναβάθμιση των υποδομών στην περιοχή.

Αν και ο κ. Ζεϊμπέκ ζήτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα από την κυβέρνηση για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης, ο Υπουργός Υποδομών, κ. Σταϊκούρας, περιορίστηκε σε γενικές δηλώσεις, αναφέροντας ότι θα εξεταστούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης του έργου από ευρωπαϊκούς σχεδιασμούς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ερώτηση από 8 βουλευτές της ΝΔ σε Γεωργιάδη και Κεραμέως για τα φάρμακα

Οκτώ βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Άδωνι Γεωργιά…