Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές 105α Ελευθέρια: Κατάθεση στεφάνων στα «Βήματα της Απελευθέρωσης» [ΦΩΤΟ]

105α Ελευθέρια: Κατάθεση στεφάνων στα «Βήματα της Απελευθέρωσης» [ΦΩΤΟ]

0

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο της πόλης σήμερα το πρωί


Η συμβολική πορεία πανηγυρικής πομπής ολοκληρώθηκε στο Ρολόι της πόλης με ανύψωση της ελληνικής σημαίας


Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης, καθώς και κατάθεση στεφάνων από σχολεία, προσκόπους, οδηγούς και αντιπροσωπείες διαφόρων οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων και ιδρυμάτων.

Στη συνέχεια, η φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης απέδωσε τιμές. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Στα Βήματα της Απελευθέρωσης”, πραγματοποιήθηκε μια συμβολική πορεία πανηγυρικής πομπής, ακολουθώντας τμήμα της διαδρομής που ακολούθησε ο στρατός κατά την απελευθέρωση της Ξάνθης. Ειδικότερα, η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Δικαστηρίων και η πρώτη στάση έγινε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου παραδόθηκε η 1η σημαία απελευθέρωσης στον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη.

Ακολούθως, η δεύτερη στάση ήταν η Λέσχη Αξιωματικών, όπου παραδόθηκε η 2η σημαία απελευθέρωσης στον εκπρόσωπο του Δ’ Σ.Σ. Η συμβολική πορεία ολοκληρώθηκε στο Ρολόι της Ξάνθης, με την επίδοση της 3ης σημαίας απελευθέρωσης στον Δήμαρχο και την ανύψωσή της στον ιστό του Ρολογιού, ως αναπαράσταση του συμβάντος από τον εύζωνα στρατιώτη της 9ης Μεραρχίας κατά την ημέρα απελευθέρωσης. Οι τιμές απέδωσε το τμήμα Απόδοσης Τιμών του Δ’ Σ.Σ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας και του Δήμου.

Στράτος Κοντός: «Το διήμερο των εκδηλώσεων κρατά ζωντανό στη μνήμη μας αυτό που πέτυχαν οι πρόγονοί μας και αυτό που εμείς απολαμβάνουμε, δηλαδή την ειρήνη και την ελευθερία»

«Σήμερα τιμήσαμε τα “Βήματα της Απελευθέρωσης” όπως ακριβώς ακολουθήθηκαν πριν από 105 χρόνια, τα βήματα που έφεραν το μήνυμα της απελευθέρωσης στον Δήμο Ξάνθης, μετά από περίπου 500 χρόνια σκλαβιάς. Τα μηνύματα αυτής της ημέρας είναι πολύ ισχυρά, αποκαλύπτουν πώς οι άνθρωποι, όταν είναι ενωμένοι και δεν παρεκκλίνουν από τους στόχους τους, καταφέρνουν να επιτύχουν πράγματα που φαίνονται ακατόρθωτα. Θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους μαθητές μας που τίμησαν αυτή την ημέρα και συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνων. Αύριο θα τα καμαρώσουμε να παρελαύνουν περήφανα στους δρόμους της πόλης. Έτσι θα ολοκληρωθεί και το διήμερο των εκδηλώσεων, το οποίο μας θυμίζει τα επιτεύγματα των προγόνων μας και την ειρήνη και την ελευθερία που απολαμβάνουμε σήμερα», κατέληξε ο κ. Κοντός, κατά τη δήλωσή του στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.









 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι «ΑΠΡοΣΑΡΜΟΣΤΟΙ 2.1» στην Ξάνθη

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στο Nostos Live Την Ξάνθη επισκέπτονται οι ΑΠΡοΣΑΡΜΟΣΤΟΙ 2.1 τη…