Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Μουσική Οι «ΑΠΡοΣΑΡΜΟΣΤΟΙ 2.1» στην Ξάνθη

Οι «ΑΠΡοΣΑΡΜΟΣΤΟΙ 2.1» στην Ξάνθη

0

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στο Nostos Live


Την Ξάνθη επισκέπτονται οι ΑΠΡοΣΑΡΜΟΣΤΟΙ 2.1 την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στο Nostos Live για μία μοναδική εμφάνιση.

Ξεκίνησαν το 1980 στο σπίτι του Βασίλη Πετρίδη στα Πετράλωνα. Στο μικρό καμαράκι στην αυλή, πέρασαν αρκετοί μουσικοί μέχρι να ολοκληρωθεί το βασικό σχήμα ήταν ο Βασίλης Πετρίδης και ο Οδυσσέας Γαλανάκης στις κιθάρες, ο Κυριάκος Δαρίβας στα τύμπανα και ο Αλέκος Αράπης στο μπάσο. Ηχογραφούν τον δίσκο «Εν Λευκώ» στην EMI, με παραγωγό τον Δημήτρη Ταμπόση και τον Άκη Σημηριώτη στα τύμπανα καθώς ο Κυριάκος Δαρίβας υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Με το πέρας αυτής, ο τελευταίος επανέρχεται στα τύμπανα.

Με τη σύνθεση αυτή ηχογραφούν το δίσκο «Zorba the Freak», με παραγωγό τον Δημήτρη Πουλικάκο. Το Νοέμβριο του 1984 θα προστεθεί το τελευταίο μέλος, ο Λουκάς Γκέκας, στα πλήκτρα. Με αυτή τη σύνθεση ηχογραφούν ζωντανά το «Χωρίς μακιγιάζ», το 1989 στο club ΜΕΤΡΟ «Στο Γκύζη», καθώς και το «Άντε και καλή τύχη Μάγκες» που βγήκε μετά το θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου το 1991.

Έχοντας φύγει πια ο Παύλος, συνεχίζουν να παίζουν με τον Δημήτρη Πουλικάκο και τον Γιώργο Δημητριάδη. Το 1998 πεθαίνει ο Λουκάς Γκέκας από καρκίνο, και το 2004 ο Βασίλης Πετρίδης χάνει τη ζωή του σ’ ένα τροχαίο δυστύχημα. Οι τρεις εναπομείναντες Γαλανάκης, Δαρίβας και Αράπης συνέχιζουν μέχρι το 2019 να παίζουν κάθε Δεκέμβριο σε μία συναυλία αφιερωμένη στον Παύλο Σιδηρόπουλο, στον Λουκά Γκέκα και στον Βασίλη Πετρίδη.

Το 2022 , ο Οδυσσέας Γαλανάκης και ο Αλέκος Αράπης ξεκινούν μια νέα πορεία, μαζί με τους Μπάμπη Χινκιάμη στη φωνή, πρώην μέλος των Homo Sapiens και Σταγόνες Καπνού και τον Βασίλη Κασκαμπά στα τύμπανα, ιδρυτικό μέλος των Yeah! Του Γιάννη Ντρενογιάνη καθώς και συνεργάτης του Γιώργου Δημητριάδη στους Μικρούς Ήρωες.

Με αυτή τη νέα σύνθεση, σαν ΑΠΡοΣΑΡΜΟΣΤΟΙ 2.1 πλέον, δουλεύουν αυτόν τον καιρό στο στούντιο τα κομμάτια – παρακαταθήκη του Βασίλη Πετρίδη σε στίχους, μουσική του ιδίου, και βεβαίως νέες συνθέσεις, ήχους και ιδέες. Ήδη κυκλοφόρησε το ολοκαίνουριο ‘Τι Περιμένεις’ σε μουσική των ΑΠΡοΣΑΡΜΟΣΤΩΝ 2.1 – στο εξής Α 2.1 – και στίχους Γιώργου Σκαρλάτου. Η νέα ολοκληρωμένη δουλειά θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι 2024.

Doors open: 21:00, Starts: 21:30

Presale: 8€, Door 10€

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Μουσική
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

105α Ελευθέρια: Κατάθεση στεφάνων στα «Βήματα της Απελευθέρωσης» [ΦΩΤΟ]

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο της πόλης σήμερα το πρωί Η συμβολική πορεία…