Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ηλεκτρικό ρεύμα: Μειωμένα τα πράσινα τιμολόγια για τον Οκτώβριο

Ηλεκτρικό ρεύμα: Μειωμένα τα πράσινα τιμολόγια για τον Οκτώβριο

0

Πώς διαμορφώνονται οι χρεώσεις


Τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τον Οκτώβριο διαμορφώνονται ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με αυτά του Σεπτεμβρίου για την πλειονότητα των καταναλωτών, μετά τις μειώσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΗ, ο μεγαλύτερος πάροχος της αγοράς.

Η πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ανέτρεψε τα δεδομένα στις τιμές του πετρελαίου, που σημείωσαν άνοδο 5%. Ωστόσο, όπως φαίνεται, το κλίμα αυτό επηρεάζει και τις στρατηγικές των παρόχων για τα σταθερά μπλε τιμολόγια, τα οποία είχαν προωθηθεί με βάση τις προσδοκίες για πτώση των τιμών.

Η ΔΕΗ διατήρησε σταθερές τις τιμές των μπλε τιμολογίων της, με το οικιακό myHomeEnter στα 14,5 λεπτά και το myHomeOnline στα 14,2 λεπτά ανά κιλοβατώρα, τιμές χαμηλότερες από τα αντίστοιχα πράσινα τιμολόγια. Βέβαια, στην αγορά μπαίνουν και νέα προϊόντα, όπως το τιμολόγιο της Protergia για τους φοιτητές με χρεώσεις προμήθειας 9,9€ για 115 kWh κάθε μήνα για 12 μήνες.

Τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τον Οκτώβριο διαμορφώνονται ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με αυτά του Σεπτεμβρίου για την πλειονότητα των καταναλωτών, μετά τις μειώσεις που ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ, ο μεγαλύτερος πάροχος της αγοράς.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ μείωσε την τιμή του πράσινου οικιακού τιμολογίου στα 14,96 λεπτά ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 6,1% χαμηλότερα από τον Σεπτέμβριο, ενώ τα επαγγελματικά τιμολόγια υποχώρησαν κατά 4,7%, στα 16,34 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Την ίδια ώρα, οι πάροχοι Protergia και Ήρων ανακοίνωσαν ότι θα διατηρήσουν τα τιμολόγιά τους στα ίδια επίπεδα για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, στα 15,99 και 15,8 λεπτά, αντίστοιχα.

Χωρίς επιδότηση τα τιμολόγια

Χωρίς επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα διαμορφώνονται οι τελικές χρεώσεις για τα ειδικά ή πράσινα τιμολόγια ρεύματος του Οκτωβρίου.

Το αποτέλεσμα είναι οι περισσότεροι πάροχοι να ανακοινώνουν τιμολόγια ρεύματος ακόμα και οριακά υψηλότερα σε σχέση με τις τελικές τιμές του Σεπτεμβρίου, οι οποίες περιλάμβαναν την κρατική επιδότηση.

Το εύρος των χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Οκτώβριο ανάλογα με τον πάροχο διαμορφώνεται από τα 0,13974 ευρώ ανά κιλοβατώρα μέχρι τα 0,1789 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Αν οι χρεώσεις αυτές συγκριθούν με τα επιδοτούμενα τιμολόγια ρεύματος του Σεπτεμβρίου, τότε οι οικιακοί καταναλωτές διαπιστώνουν πως το κόστος που θα πληρώσουν τον Οκτώβριο είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων είτε ελαφρώς υψηλότερο είτε στα ίδια επίπεδα.

ΕΛΙΝΟΙΛ: Η εταιρεία ανακοίνωσε μειωμένη τιμή για τον Οκτώβριο στα 13,974 λεπτά η κιλοβατώρα από 15,987 λεπτά ανά κιλοβατώρα το Σεπτέμβριο

Volterra: Η εταιρεία ανακοίνωσε μειωμένη τιμή στα 14,484 λεπτά η κιλοβατώρα από 17,213 λεπτά ανά κιλοβατώρα το Σεπτέμβριο (πάγιο 4,5 ευρώ)

ΖeniΘ: Η εταιρεία ανακοίνωσε τιμή Οκτωβρίου στα 14,904 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 15,833 λεπτά ανά κιλοβατώρα το Σεπτέμβριο

ΔΕΗ: Η ΔΕΗ προχώρησε σε μείωση της τιμής σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο στα 14,96 λεπτά ανά κιλοβατώρα  από 15,94 λεπτά για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες. Για πάνω από τις 500 κιλοβατώρες η τιμή θα είναι 16,082 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 17,14 λεπτά ανά κιλοβατώρα

Eunice: Η εταιρεία ανακοίνωσε μειωμένη τιμή στα 15,785 lλεπτά ανά κιλοβατώρα από 19,102 λεπτά ανά κιλοβατώρα το Σεπτέμβριο

NRG: Η εταιρεία ανακοίνωσε μειωμένη τιμή σε σχέση με τον Σεπτέμβριο στα 15,838 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 18,731 λεπτά η κιλοβατώρα (πάγιο 3,5 ευρώ)

Elpedison: Η Elpedison διατήρησε σταθερή την τιμή της σε σχέση με τον Σεπτέμβριο στα 15,85 λεπτά για τις πρώτες 100 Κιλοβατώρες και 18,558 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 19,95 λεπτά ανά κιλοβατώρα το Σεπτέμβριο) από την 101η Κιλοβατώρα και πάνω.

ΗΡΩΝ: Σταθερή τιμή σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ο Ήρωνας στα 15,879 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Φυσικό Αέριο: Η εταιρεία ανακοίνωσε μειωμένη τιμή στα 15,915 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 17,35 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Σεπτέμβριο

Protergia: H Protergia ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο το δικό της πράσινο τιμολόγιο στα 15,99 λεπτά (με πάγιο 4 ευρώ)

ΟΤΕ Estate: Η εταιρεία ανακοίνωσε μειωμένη τιμή στα 16.83 λεπτά η κιλοβατώρα από 17,424 λεπτά η κιλοβατώρα το Σεπτέμβριο

Volton: Η εταιρεία ανακοίνωσε μειωένη τιμή στα 17,894 λεπτά η κιλοβατώρα από 19,479 λεπτά η κιλοβατώρα το Σεπτέμβριο (πάγιο 4,9 ευρώ)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγροτικό ρεύμα: 10ετής ρύθμιση οφειλών με μηδενικό επιτόκιο

Δικαιούχοι και προϋποθέσεις Τους δικαιούχους, τους όρους και την διαδικασία υπαγωγής των λ…