Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου “VIA EGNATIA Αμφίπολη- Δράμα- Φίλιπποι”

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου “VIA EGNATIA Αμφίπολη- Δράμα- Φίλιπποι”

0

Θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου


Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου 10χλμ «VIA EGNATIA Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι» (στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού), που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης 10:30, στο πλαίσιο του “8ου Φεστιβάλ VIA EGNATIA 2024”.

Όλες οι παροχές και η συμμετοχή στον αγώνα 10 χλμ είναι δωρεάν, ενώ η εγγραφή γίνεται με τη συμπλήρωση της Φόρμας Δήλωσης Συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.pamth.gov.gr/index.php/el/component/sppagebuilder/?view=page&id=101

έως 11 Οκτωβρίου 2024. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι λαϊκοί αγώνες επί ασφάλτου που έχουν προγραμματιστεί είναι:

α) Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10.000 μέτρων για άνδρες & γυναίκες

Τόπος συνάντησης: Γραμματεία-Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου Ώρα 9:00 π.μ.

Σημείο εκκίνησης: Μαυρολεύκη 10:30 π.μ.

Σημείο τερματισμού/Απονομές: Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου 12:00 π.μ.

Ως αφετηρία της διαδρομής έχει ορισθεί η επαρχιακή οδός Δράμας-Πρώτης (στην οδό προς Θεσσαλονίκη, στη θέση Μαυρολεύκη, του Δήμου Προσοτσάνης) και ως τερματισμός, η Κεντρική Πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπακίου, του Δήμου Δοξάτου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς με μικρή ή μεγάλη εμπειρία, άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος. Η διαδρομή έχει μικρό βαθμό δυσκολίας και δεν παρουσιάζει υψομετρικές διαφορές.

β) Λαϊκός Περιπατητικός Δρόμος 800 μέτρων για οικογένειες και παιδιά

Τόπος συνάντησης: Γραμματεία-Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου Ώρα 9:00 π.μ.

Σημείο εκκίνησης: Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου Ώρα 10:30 π.μ.

Σημείο τερματισμού/Απονομές: Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου 12:00 π.μ.

Ως αφετηρία και τερματισμός έχει ορισθεί η Κεντρική Πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπακίου, του Δήμου Δοξάτου. Έχει περιπατητικό χαρακτήρα και απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό, σε οικογένειες και παιδιά. Θα ακολουθήσει σειρά πολυποίκιλων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για τους μικρούς μας φίλους, εντελώς δωρεάν.

Δωρεάν παροχές για δρομείς και εθελοντές:

         Στον αγώνα δρόμου 10χλμ, η μετάβαση των δρομέων από το σημείο συνάντησης (Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου) προς το χώρο εκκίνησης του αγώνα (Μαυρολεύκη) θα γίνει με λεωφορεία, για τα οποία έχει φροντίσει η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας (ώρα αναχώρησης 9:30 π.μ.).

         Πριν την εκκίνηση και στο σημείο συνάντησης του αγώνα (Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου), θα δοθεί από τη Γραμματεία στους δρομείς, η ειδική αρίθμηση του αγώνα και μία τσάντα πλάτης, για τη φύλαξη του ιματισμού τους.

         Στη διάρκεια του αγώνα 10χλμ και στο 5ο χιλιόμετρο της διαδρομής, θα υπάρχει ένας (1) σταθμός υποστήριξης με νερό (500ml), ενώ στα 500 μέτρα μετά από κάθε σταθμό υποστήριξης, θα υπάρχει κάδος για τη ρίψη των πλαστικών φιαλών. Παράλληλα, θα παρέχεται στους δρομείς εμφιαλωμένο νερό (500 ml), ισοτονικό ποτό (500 ml) και σνακ, στον τερματισμό της διαδρομής (Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου).

         Στους τρεις (3) πρώτους νικητές κατηγορίας Ανδρών και στις τρεις (3) πρώτες νικήτριες κατηγορίας Γυναικών του αγώνα θα απονεμηθεί ως έπαθλο, κύπελλο και ειδικό εγχάρακτο μετάλλιο.

         Σε όλους τους δρομείς και τους εθελοντές των αγώνων δρόμου (10χλμ & 800μ) θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και μπλουζάκια, καθώς και βεβαιώσεις συμμετοχής.

         Δρομείς και όχι μόνο, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τη συναυλία των Grikanta, στο Πάρκο Γλυπτών του Διοικητηρίου, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 (19:30).

         Η τροφοδοσία όλων των δρομέων των αγώνων, αλλά και των εθελοντών, καθώς και η παροχή υλικών, ψυχαγωγικών και καλλιτεχνικών υπηρεσιών είναι δωρεάν.

         Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, έχει προβλεφθεί η συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας/ Τμήμα Τροχαίας Δράμας και Δοξάτου, των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Nations League: Οι επιλογές του Γιοβάνοβιτς για τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας με Αγγλία και Ιρλανδία

Στις 10 και 13 Οκτωβρίου Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, γνωστοποίησε τα ονό…