Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βήμα προς την ενσυναίσθηση κάνουν τα παιδιά της Ξάνθης για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Βήμα προς την ενσυναίσθηση κάνουν τα παιδιά της Ξάνθης για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

0

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την προστασία των ζώων πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου στο θεατράκι έναντι του ΟΤΕ το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου


Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, κ. Χατζηαντωνίου μίλησε ακολούθως και για την τοποθέτηση των δέκα νέων ταϊστρών- ποτιστρών


Με παιδικές φωνές «πλημμύρισε» χθες, Τρίτη 1 Οκτωβρίου το θεατράκι έναντι του ΟΤΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με σχολεία της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης έστειλε μηνύματα ευαισθητοποίησης για τη φροντίδα και την προστασία των ζώων, που είναι υπόθεση όλων μας!

Στο σημείο αυτό επισημαίνεται πως η δράση πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου αντί για την 4η Οκτωβρίου, διότι στην Ξάνθη η ημέρα συμπίπτει με τα Ελευθέρια, την επέτειο της απελευθέρωσης από τη Βουλγαρική Κατοχή του 1919.

Οι μαθητές μας, λοιπόν έδωσαν χρώμα στα ζωάκια που κλήθηκαν να ζωγραφίσουν μαζί με τους φίλους τους, πήραν μαζί τους ζωοτροφές, μπαλάκια και φυσικά έκαναν ένα μεγάλο βήμα προς την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης για αυτά τα ζωντανά πλασματάκια.


Ο δήμαρχος Ξάνθης, Στ. Κοντός ενθαρρύνει τα παιδιά να συνεχίσουν να φροντίζουν και να αγαπούν τα ζωάκια

Την προσπάθεια των παιδιών χειροκρότησε και ο δήμαρχος Ξάνθης, Στ. Κοντός

Ο δήμαρχος Ξάνθης, κ. Κοντός, οι αντιδήμαρχοι, κ. Γιάνναρου, κ. Χατζηαντωνίου και κ. Ηλιάδης έδωσαν το παρών στον χώρο, χειροκρότησαν την δράση των παιδιών, συνομίλησαν μαζί τους και τα προέτρεψαν να φροντίζουν τα μικρά ζωάκια, καθώς έχουν ανάγκη την προσοχή και την αγάπη μας.

Επίσης, στον χώρο παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης», κ. Τζεμπραηλίδου και η γραμματέας, κ. Μαϊδανόγλου, οι οποίες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την δράση των παιδιών στον χώρο, τη διάθεσή τους να βοηθήσουν τα μικρά πλασματάκια που κατοικούν τριγύρω.

Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, κ. Χατζηαντωνίου εξήγησε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, όπως επίσης και σε όσους βρέθηκαν στον χώρο την χρησιμότητα των ταϊστρών-ποτιστρών κάνοντας ειδική αναφορά στα σημεία που θα τοποθετηθούν με γνώμονα πάντα την αποσυμφόρηση των ζώων από το κέντρο.

«Με αυτή την εκδήλωση στοχεύουμε να ενημερώσουμε τα παιδιά μας για τα αδέσποτα ζώα, να απαντήσουμε σε απορίες τους σχετικά με το πώς μπορούν να τα περιποιούνται, τι πρέπει να αποφεύγουν για να μην έχουν πρόβλημα και γενικώς πώς μπορούν να τα προσέχουν και να τα αγαπούν», όπως τονίζει.

Δέκα κιβώτια ειδικά κατασκευασμένα για να προσφέρουν νερό και τροφή στα αδέσποτα του Δήμου Ξάνθης

«Σε πρώτη φάση ο Δήμος προμηθεύτηκε δέκα ειδικά κατασκευασμένα κιβώτια για να προσφέρουν νερό και τροφή στα αδέσποτα , εκ των οποίων τα τρία προορίζονται για την περιοχή της Σταυρούπολης. Έπειτα, δύο θα δοθούν για την τροφή γατών και τα άλλα πέντε θα μπουν περιφερειακά της πόλης για τα αδέσποτα σκυλάκια», όπως δηλώνει συμπληρωματικά όσον αφορά την τοποθέτηση των ταϊστρών και των ποτιστρών.

Αθ. Χατζηαντωνίου: «Προσπαθούμε συντονισμένα να τα αποτραβήξουμε από το κέντρο της πόλης»

Τόνισε μάλιστα πως σκοπός είναι να βρίσκουν τροφή και νερό τα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στην πόλη.

«Προσπαθούμε συντονισμένα να τα αποτραβήξουμε από το κέντρο της πόλης, να τα αποσυμφορήσουμε από το κέντρο», όπως υπογραμμίζει.


«Σκορπούν» χαμόγελα στον χώρο οι μαθητές, ενώ ζωγραφίζουν για τα μικρά πλασματάκια


Ο δήμαρχος Ξάνθης, Στ.Κοντός και οι αντιδήμαρχοι,Ελ.Γιάνναρου, Αθ.Χατζηαντωνίου, Θ.Ηλιάδης

 


Φωτογραφίες από τις νέες ταΐστρες-ποτίστρες του δήμου Ξάνθης-Τα παιδιά σπεύδουν να πάρουν τις ζωοτροφές

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2024 «πετάει» στον Έβρο και την Κομοτηνή

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch) είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί …