Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογές «Αναγέννηση» του ΠΑΣΟΚ εγγυάται ο Παύλος Γερουλάνος

«Αναγέννηση» του ΠΑΣΟΚ εγγυάται ο Παύλος Γερουλάνος

0

Με το τρίπτυχο «Σχέδιο – Εμπειρία – Ενότητα» διεκδικεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Κυριακής 6ης Οκτωβρίου


Κάλεσμα στους Ξανθιώτες: «Ελάτε να ψηφίσετε για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»


Κάλεσμα προς τους Ξανθιώτες μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ απεύθυνε ο υποψήφιος πρόεδρος στις εσωκομματικές εκλογές, Παύλος Γερουλάνος, προτρέποντάς τους να ψηφίσουν την Κυριακή για μια νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να «κοιτάξει τον κ. Μητσοτάκη στα μάτια», όπως είπε χαρακτηριστικά, « να αναμετρηθεί μαζί του και να τον νικήσει». Ο κ. Γερουλάνος επισκέφτηκε την Ξάνθη λίγο μετά τις 21:00 της Δευτέρας, ερχόμενος από Καβάλα και είχε συνάντηση με μέλη και φίλους στο «Κυβερνείο». Τον υποδέχτηκε ο πρώην γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Αχιλλέας Τσαρτσάρας, ενώ παρόντες ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν, ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Μελισσόπουλος, η πολιτεύτρια Έρση Παρχαρίδου και πολλά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ της Ξάνθης. Ο κ. Γερουλάνος τους χαιρέτησε όλους και στην συνέχεια τους ανέπτυξε το σχέδιο του για την «Αναγέννηση» του ΠΑΣΟΚ. Ένα σχέδιο που όπως είπε το «δουλεύει» επτά χρόνια και απαντά σ’ όλα τα μεγάλα προτάγματα της ελληνικής κοινωνίας. Λίγο νωρίτερα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων των τοπικών Μέσων έστειλε μήνυμα ενότητας στον χώρο τονίζοντας πως την επόμενη μέρα το ΠΑΣΟΚ θα είναι ενωμένο και ο ίδιος είναι εγγυητής αυτής της ενότητας.


Στιγμιότυπα από την συνάντηση του Παύλου Γερουλάνου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη


Παύλος Γερουλάνος: «Χρειαζόμαστε έναν ηγέτη στο ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κοιτάξει τον κ. Μητσοτάκη στα μάτια και να κερδίσει τις εκλογές»

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών ο κ. Γερουλάνος σημείωσε: «Είμαστε στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Μια διαδικασία που ξεκίνησε για να αναδειχθεί ο πρόεδρος του τρίτου κόμματος μέχρι το καλοκαίρι είχε αναδειχθεί σε πρόεδρος του δεύτερου κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέχρι να φτάσουμε στο τέλος θα κριθούμε από το κατά πόσο θα μπορέσουμε να επιλέξουμε έναν άνθρωπο για ηγέτη του ΠΑΣΟΚ ο οποίος μπορεί να οδηγήσει το κόμμα στις επόμενες εκλογές να κοιτάξει τον κ. Μητσοτάκη στα μάτια και να κερδίσει τις εκλογές. Για να γίνει αυτό χρειάζονται σημαντικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται αλλαγή αρχηγού, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.  Θα πρέπει να το ακολουθήσουν αλλαγές στον τρόπο που παρουσιάζουμε το πρόγραμμα μας, στον να κάνουμε το πρόγραμμά μας διακριτό στην κοινωνία, πως επικοινωνούμε, πως επανασυνδεόμαστε με την κοινωνία και κει έχω δώσει το πρόγραμμά μου. Πρέπει να τα αλλάξουμε αυτά και βεβαίως χρειαζόμαστε μια ηγετική ομάδα που να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και ότι αυτό που λέμε να τα κάνουμε πράξη. Αυτές είναι οι αλλαγές που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ τώρα και μπροστά μας έχουμε μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση, όχι μόνο για το κόμμα, αλλά και για τα πράγματα που μπορούν να αλλάξουν στην ελληνική κοινωνία».

«Θα πορευτούμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα»

Στο ερώτημα αν κινδυνεύει η ενότητα την επόμενη μέρα ο κ. Γερουλάνος τόνισε με έμφαση: «Όχι καθόλου. Πιστεύω ότι όλοι οι υποψήφιοι έχουν πάρει αυτή την διαδικασία πολύ σοβαρά. Βεβαίως υπάρχουν διαφορές μεταξύ μας, που πρέπει να τις αναδείξουμε αλλά από εκεί και πέρα θα πορευτούμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει οδηγήσει στην ερήμωση της περιφέρειας»

Επίσης άσκησε κριτική για τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθιστώντας τες υπεύθυνες για την διεύρυνση των ανισοτήτων και την ερήμωση της περιφέρειας Όχι βέβαια αυτό που ανεβάζει τον πήχη της εκλογικής αναμέτρησης ψηλά δεν είναι τι γίνεται μέσα στο ΠΑΣΟΚ είναι τι γίνεται μέσα στην ελληνική κοινωνία. Ο κ. Μητσοτάκης με τις πολιτικές του επιλογές έχει οδηγήσει σε τεράστια αύξηση ανισοτήτων και σε εισόδημα και σε πλούτο και σε πρόσβαση στην εξουσία και έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία απίστευτη ερήμωση της περιφέρειας από νέους ανθρώπους. Είναι πράγματα που δεν μπορούν να συνεχίσουν. Για να πείσουμε όμως ότι έχουμε εναλλακτικές λύσεις πρέπει εμείς να αναδείξουμε το πρόγραμμά μας και να αναδείξουμε μία ηγετική ομάδα που θα κάνει τα προγράμματα αυτά πράξη.

Στο τρίπτυχο «Σχέδιο – Εμπειρία –  Ενότητα» το στίγμα της υποψηφιότητας του Παύλου Γερουλάνου

Στο κρίσιμο ερώτημα «Γιατί να ψηφίσει ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ εσάς;», ο κ. Γερουλάνος απάντησε: «Τρία πράγματα φέρνω στο τραπέζι. Καταρχάς φέρνω σχέδιο. Το σχέδιο μου “Αναγέννηση” αφορά ακριβώς τα ζητήματα που σας είπα. Δεν γράφτηκε προχθές αλλά πριν επτά χρόνια και το δουλεύουμε από τότε να το φέρω στην σημερινή του μορφή. Το δεύτερο είναι εμπειρία. Φέρνω εμπειρία και όχι μόνο από την πολιτική αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω τι σημαίνει αγορά, ξέρω τι σημαίνει μεταχρονολογημένη επιταγή, είναι κάτι που το χρειάζεται η πολιτική αν θέλουμε να παίρνουμε αποφάσεις που βοηθάνε την ελληνική κοινωνία να σταθεί στα πόδια της. Και το τελευταίο είναι ότι μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα κι αυτό μπορώ να το κάνω και λόγω της πορείας μου στο ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα αλλά και όπως είδατε η υποψηφιότητά μου συλλέγει την αποδοχή πολλών συνυποψηφίων μου αλλά και της εκλογικής βάσης. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν το κόμμα».

Μήνυμα προς τους Ξανθιώτες: «Να πάτε στις κάλπες και να ψηφίσετε»

Το μήνυμά του προς του Ξανθιώτες : «Ελάτε να ψηφίσετε, αυτό που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ αυτή την στιγμή θα οδηγήσει στο να έχουμε ισχυρή αντιπολίτευση και την επόμενη μέρα να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Τα προβλήματα είναι τεράστια και καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος παραπονιέται γι’ αυτά. Αλλά δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίποτε αν δεν πάνε να ψηφίσουν. Να σταματήσουμε να ισοπεδώνουμε τα πράγματα, να καταλάβουμε τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των κομμάτων και να επιλέξουμε κόμματα που μπορούν να πάνε την κοινωνία μπροστά».

Στις 300.000 ψήφους ο πήχης

Στο ερώτημα ποιος είναι ο πήχης σ’ αυτές τις εκλογές ο κ. Γερουλάνος τον προσδιόρισε: «Νομίζω ότι είναι ένας καλός πήχης 300 – 350.000. Πιστεύω ότι είναι ο πήχης που πρέπει να βάλουμε γιατί πραγματικά η κοινωνία διψάει για μια αλλαγή στην διακυβέρνηση του τόπου. Μια τέτοια εκλογική αναμέτρηση σίγουρα θα δημιουργήσει ενδιαφέρον. Σ’ ότι αφορά τους νέους αναφέρομαι στην αναγέννηση το πρόγραμμα που έχω καταθέσει. Είναι ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα το οποίο ζητάει να σπάσουμε το απόστημα που λέγεται «Μαξίμου» να αποσυγκεντρώσουμε την εξουσία, να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες να κάνουν τα δικά τους σχέδια ανάπτυξης και το κεντρικό κράτος να υποχωρήσει στον ρόλο που υποστηρίζει αυτά τα προγράμματα χωρίς να παρεμβαίνει εκείνο, ουσιαστικά διχάζοντας τις τοπικές κοινωνίες και δημιουργώντας προβλήματα όπως αυτά που βλέπουμε στις περιοχές που ερημώνουν από τους νέους. Ακόμη κι όταν κάνει καλά πράγματα όπως η επένδυση στην Αλεξανδρούπολη για παράδειγμα, βλέπουμε ότι επειδή δεν γίνεται ολιστικός σχεδιασμός και γίνεται σχεδιασμός μόνο με βάση τα χρήματα εγκαταλείπετε ο βόρειος Έβρος και αδειάζει. Ακόμη κι εκεί που γίνονται επενδύσεις τις κάνει με έναν τρόπο που να διχάζει την κοινωνία και να την ερημώνει. Αυτά πρέπει να ανατραπούνε άμεσα».



 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Εκλογές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εντός Οκτωβρίου νομοθετική ρύθμιση για κόκκινα αγροτικά δάνεια

Με το νέο έτος η εφαρμογή της Εντός του Οκτωβρίου θα υπάρξει ολοκληρωμένη νομοθετική πρωτο…