Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χ. Ζεϊμπέκ: «Αδικούνται οι κάτοικοι Δήμου Μύκης από το πρόγραμμα διάθεσης ξύλων»

Χ. Ζεϊμπέκ: «Αδικούνται οι κάτοικοι Δήμου Μύκης από το πρόγραμμα διάθεσης ξύλων»

0

Θα δοθούν μόλις δύο «χωρικά», την ίδια στιγμή που στην Σταυρούπολη θα δοθούν επτά


Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για την ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη και απόφαση να διατεθούν στον Δήμο Μύκης μόλις δύο «χωρικά» (συνολικά λίγο πάνω από έναν τόνο) καυσόξυλα, από το πρόγραμμα διάθεση ξύλων σε κατοίκους ορεινών χωριών που υλοποιούν τα αρμόδια Δασαρχεία, κατέθεσε ο βουλευτής Ξάνθης με τη Νέα Αριστερά, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ζεϊμπέκ διερωτάται πως είναι δυνατόν να διανεμηθούν στον ορεινό Δήμο Μύκης των 15.000 κατοίκων, που πολλές φορές το χειμώνα οι θερμοκρασίες είναι υπό το μηδέν, μόλις δύο «χωρικά», τη στιγμή που οι ανάγκες των κατοίκων ήταν και παραμένουν τεράστιες. Πόσο μάλλον στις σημερινές συνθήκες ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας, με τις αιτήσεις των δικαιούχων στον εν λόγω Δήμο να ξεπερνούν ήδη τις 2.000, και ενώ στα γειτονικά χωριά της Σταυρούπολης αναμένεται να διατεθούν επτά «χωρικά».

Μάλιστα, ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς διερωτάται τους λόγους για τους οποίους το κονδύλι που αποδέσμευσε το Υπουργείο για τον Δήμο Μύκης δεν ξεπερνά φέτος τις 130.000 ευρώ, τη στιγμή που παλαιότερα η εν λόγω πίστωση ήταν 180.000 και διανέμονταν στον Δήμο Μύκης συνολικά πάνω από πέντε «χωρικά», (σχεδόν τρεις τόνοι ξυλείας). Ποσότητες δηλαδή κατά πολύ μεγαλύτερες από όσες είναι να διατεθούν φέτος.

Ο κ. Ζεϊμπέκ κάνει λόγο για κατάφορη αδικία σε βάρος των κατοίκων του Δήμου Μύκης, την οποία η πολιτεία οφείλει να διορθώσει άμεσα. Κλείνοντας, απευθύνει στον αρμόδιο Υπουργό τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Τι προτίθεστε να κάνετε, ώστε να άρετε την αδικία σε βάρος των κατοίκων του Δήμου Μύκης, για να αυξηθούν τα κονδύλια και να διατεθούν και σε αυτούς, από το Δασαρχείο Ξάνθης, οι τόσο απαραίτητες ποσότητες ξυλείας (καυσόξυλων), για τον δύσκολο χειμώνα που έχουν μπροστά τους;
  2. Ποια άλλα μέτρα σκέφτονται στην κυβέρνηση να υιοθετήσουν, ώστε να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή φτώχεια με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπα τα νοικοκυριά συνολικά στον Νομό Ξάνθης, πόσο μάλλον στον ορεινό Δήμο Μύκης, που οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες;
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου η συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη

Θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία «Η φρίκη του πολέμου επεκτείνεται στη …