Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύσταση «Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης »

Σύσταση «Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης »

0

Εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά των φορέων σε σύσκεψη με τους δημάρχους

 

Ομόφωνα εγκρίθηκε, μετά την εισήγηση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής οικονομίας  Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Αργύρη Πατακάκη, η σύσταση «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», το καταστατικό λειτουργίας της και η υπαγωγή στο Πρόγραμμα «Απόλλων» από το σώμα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ  την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024.

Το Πρόγραμμα «ΑΠΟΛΛΩΝ» θεσπίστηκε με σκοπό να καλύπτει σε σημαντικό ποσοστό τις ενεργειακές ανάγκες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, καθώς και τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Το πρωί της ίδιας ημέρας είχε προηγηθεί ευρεία σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και τους Δημάρχους της ΑΜΘ στην Κομοτηνή, με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση της ενεργειακής κοινότητας την Περιφέρειας μας όπου και προέκυψε έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής των φορέων, ενώ στο επόμενο διάστημα, θα προγραμματιστούν ενημερωτικές παρουσιάσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

«Η συμμετοχή στην Ε.Κ.Π. της ΠΑΜΘ με στόχο τη μείωση του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες, θα είναι ανοιχτή για όλους τους δικαιούχους φορείς και νοικοκυριά της Περιφέρειας και θα πραγματοποιείται κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

6.586 πλαστικά κουτιά και 52,7 χλμ σχοινί ανασύρθηκαν από το Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η δράση ανάσυρσης παράνομα ποντισμένων ιχθυοπαγίδων από την ΠΕ Ξάνθης και το …