Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έσβησε πλήρως η φωτιά στο περιαστικό δάσος

Έσβησε πλήρως η φωτιά στο περιαστικό δάσος

0

Παραμένει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων, μαζί με εθελοντικές ομάδες σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης

 

Τέλος έλαβε η αγωνία για τη φωτιά που ξέσπασε στο περιαστικό δάσος Ξάνθης.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα, σε συνδυασμό με τη συνδρομή όλων των φορέων που κλήθηκαν στο έργο της κατάσβεσης, η φωτιά έσβησε μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς να απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν συνολικά 30 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, 2 Ε/Π και 3 Α/Φ.

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Ξάνθης ενημέρωσε για την κατάσβεση, ευχαριστώντας όσους συνέδραμαν. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει ότι η πυρκαγιά στο Περιαστικό Άλσος του Δήμου έχει κατασβεστεί πλήρως. Χάρη στην άμεση και συντονισμένη δράση του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης, του Δήμου Μύκης, των εθελοντικών ομάδων, καθώς και μεμονωμένων εθελοντών, η δασική πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά και με επιτυχία.

Στο σημείο του περιστατικού παραμένει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, εθελοντικές ομάδες σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης θα περιπολούν στην περιοχή, εξασφαλίζοντας εντατική παρακολούθηση για την αποφυγή νέων κινδύνων.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς και τους πολίτες που συνέβαλαν στην προστασία του Άλσους μας, ενός πολύτιμου πνεύμονα πρασίνου για την ευρύτερη περιοχή».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα   Σε εξέλι…