Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Θέμα εκλογικού νόμου θέτει ο Γεωργιάδης, όχι λέει το Μαξίμου

Θέμα εκλογικού νόμου θέτει ο Γεωργιάδης, όχι λέει το Μαξίμου

0

“Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου”, δήλωσε ο Μαρινάκης θέλοντας να αποφύγει καλλιέργεια κλίματος αγωνίας για την πτώση των ποσοστών στο γαλάζιο στρατόπεδο

 

Η αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να «ξεκολλήσει» από τα ποσοστά των ευρωεκλογών προβληματίζει ιδιαίτερα τη Νέα Δημοκρατία και αυτό αναπόφευκτα καλλιεργεί τα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να μη χρειαστεί κυβερνητικός εταίρος σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Το φόβο αυτό μετέφερε στη δημοσιότητα ο Άδωνις Γεωργιάδης που ζήτησε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο “ιταλοποίησης” του πολιτικού συστήματος μετά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η διάσπαση και η συρρίκνωση των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως δεν ευνοεί το πρώτο κόμμα, όπως λανθασμένα πολλοί πιστεύουν. Για να έχεις μεγάλες πλειοψηφίες, πρέπει να έχεις αυτό που λέμε, συσπείρωση. Για να έχεις συσπείρωση, πρέπει να έχεις ισχυρό αντίπαλο. Η έλλειψη ισχυρού αντιπάλου δεν ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία, τη βλάπτει”, εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στο Dnews.gr.

“Δεν πιστεύω καθόλου πια σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Έχω υπηρετήσει σε δύο τέτοιες κυβερνήσεις, στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στην Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και σας διαβεβαιώ ότι αδυνατώ να πιστέψω πως μπορεί να κυβερνηθεί αυτή η χώρα με μία κυβέρνηση πολλών κομμάτων”, δήλωσε επίσης ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι: “εάν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, τίθεται πράγματι σε κίνδυνο να υπάρξουν στο μέλλον κυβερνήσεις συνεργασίας εντελώς ερμαφρόδιτες.” Δεν απέκλεισε δε, το ενδεχόμενο η ΝΔ να αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με τη Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου. “Οχι, δεν μπορώ να δω την κυρία Λατινοπούλου ως κυβερνητικό μας σύμμαχο. Αν όμως σε ένα κοινοβούλιο δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, τότε σε αναγκάζει η ζωή να κάνεις πολλών ειδών συμβιβασμούς”, είπε ο κ. Γεωργιάδης με νόημα.

Προκειμένου να αποσοβήσει το κλίμα ανασφάλειας και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε με τις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας: “Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε μία πάγια διαχρονική του θέση. Δεν προέβη σε ανακοίνωση ή πρόταση”.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, δεν είχε απορρίψει κατηγορηματικά τα σενάρια αλλαγής εκλογικού νόμου. “Σε όσους προβλέπουν ότι είναι άπιαστο όνειρο η αυτοδυναμία συνιστώ υπομονή”, είχε απαντήσει σχετικά ο πρωθυπουργός.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ υπό διαμόρφωση: Πολιτικές αντιπαραθέσεις στο debate των υποψήφιων προέδρων

Διάθεση ενότητας, αλλά και ουσιαστικές διαφορές αναδείχθηκαν στην τηλεμαχία της Τετάρτης Ω…