Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διεγράφη κι επισήμως από την ΚΟ της Ν.Δ. ο Μάριος Σαλμάς

Διεγράφη κι επισήμως από την ΚΟ της Ν.Δ. ο Μάριος Σαλμάς

0

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είχε κάνει ανοιχτά λόγο για φωτογραφικούς διαγωνισμούς σχετικά με τα κυλικεία του Υπουργείου Πολιτισμού


Με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε η διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από το σχετικό αίτημα που είχε στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος συνεδρίασε μόλις για ενάμισι λεπτό μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσει το αίτημα του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του ο Μάριος Σαλμάς εξαπέλυσε κεραυνούς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από το περιστύλιο της βουλής τονίζοντας «εάν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα προς τους υπόλοιπους αυτό είναι απαράδεκτο». «Δεν παραδίδω αυτή τη μάχη θα έχω τη δική μου πολιτική πορεία» πρόσθεσε.

Ανάμεσα σε άλλα δήλωσε: Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουόκ ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής.

Τι προηγήθηκε

Το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός παρέπεμψε προς διαγραφή τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κατηγορώντας τον για «αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή», καθώς είχαν προηγηθεί αρκετά επεισόδια με δημόσιες παρεμβάσεις του Μάριου Σαλμά.

Όπως όλα δείχνουν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έφερε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο προκειμένου να στείλει μήνυμα συμμόρφωσης προς τους γαλάζιους βουλευτές, ήταν η σφοδρή κριτική και οι καταγγελίες κατά του Υπουργείου Πολιτισμού και της Λίνας Μενδώνη. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είχε κάνει ανοιχτά λόγο για φωτογραφικούς διαγωνισμούς σχετικά με τα κυλικεία του υπουργείου.

Οι παρεμβάσεις του, όμως, δεν σταματούν εδώ, καθώς ανήκει στην ομάδα των 11 που κατέθεσαν επικριτική ερώτηση προς τον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, ενώ ο κ. Σαλμάς έχει εκτοξεύσει ευθείες βολές τόσο προς τον Άδωνη Γεωργιάδη όσο και προς τον πρωθυπουργό, στην περιβόητη πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. μετά τις ευρωεκλογές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μ. Κατρίνης: Η μεγάλη πρόκληση στο ΠΑΣΟΚ είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για το μεγάλο άλμα

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος παρουσιάζει στο «Ε» το σχέδιό του για μια μεγάλη π…