Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προχωρά πιλοτικά η ελεγχόμενη στάθμευση

Προχωρά πιλοτικά η ελεγχόμενη στάθμευση

0

Τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η δοκιμαστική εφαρμογή της εκτιμά ο αντιδήμαρχος Κ. Παπαδόπουλος

 

Έρχεται άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο η Κανονιστική για την λειτουργία του συστήματος – Παρκαρισμένο στην…ΕΥΔΕΚ για άδεια το πάρκινγκ της Ηρώων

 

Τις τελευταίες «πινελιές» επιμελείται η δημοτική αρχή προκειμένου να θέσει σε πιλοτική εφαρμογή το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Να θυμίσουμε ότι το έργο έχει παραληφθεί από τον Μάιο και έχει πληρωθεί αλλά ακόμη δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή. Ένα θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία καθώς το πάρκινγκ είναι από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες. Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα που προκύπτουν ως προς τι απομένει να γίνει, πότε θα τεθεί σε εφαρμογή, τι θα ισχύει με τις τιμές αλλά και τι θα γίνει με τους μόνιμους κατοίκους όλης της πόλης που δεν έχουν πάρκινγκ στις πολυκατοικίες τους.

Τέλος (του) χρόνου για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης

«Μεγάλο και δύσκολο», χαρακτήρισε το εγχείρημα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών Κυριάκος Παπαδόπουλος επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στο να ρυθμιστούν οι αστοχίες που παρουσιάστηκαν με τις διαγραμμίσεις και τα σημεία που αρχικά προβλέπονταν να διαμορφωθούν οι θέσεις στάθμευσης και στα οποία έχουν γίνει κάποιες αλλαγές. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος η μελέτη προέβλεπε 565 σημεία στάθμευσης αλλά τελικά θα είναι διαθέσιμα 550. Επιπρόσθετα μετά την αστοχία με τις διαγραμμίσεις για τις θέσεις που έχουν σβηστεί, τοποθετούνται μεταλλικές φωσφορούχες πινακίδες στα πεζοδρόμια όπως και σε άλλες πόλεις, ώστε να είναι διακριτές οι θέσεις. Ακόμη μέσω της εφαρμογής ο πολίτης θα μπορεί να πληρώνει το αντίτιμο της ελεγχόμενης στάθμευσης και παράλληλα να εντοπίζει τις κενές θέσεις καθώς θα τοποθετηθούν φωτοκύτταρα. Ωστόσο όσοι δεν έχουν «έξυπνα» κινητά ή εξοικείωση με την τεχνολογία θα μπορούν να πληρώνουν το αντίτιμο σε 15 – 20 σταθερά σημεία (περίπτερα).

Ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι «μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί το τεχνικό μέρος αλλά και το στάδιο της πιλοτικής εφαρμογής του συστήματος ενώ άμεσα θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο η Κανονιστική απόφαση».

Παρκαρισμένο στην …ΕΥΔΕΚ το πάρκινγκ της Ηρώων

Άλλο ένα δύσκολο εγχείρημα και με μπόλικη γραφειοκρατία είναι το πάρκινγκ της οδού Ηρώων που βρίσκεται …παρκαρισμένο στην Ειδική Υπηρεσία Δημόσιων έργων που χορηγεί τις άδειες για την άδεια λειτουργίας σταθμών αυτοκινήτων. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων έχει βρεθεί ένας κοινός τόπος στο πρόβλημα που είχε προκύψει, όπως επίσης και ότι δρομολογούντα τα θέματα πυρασφάλειας και με την Πυροσβεστική, οπότε και θα εξασφαλιστεί η έκδοση άδειας λειτουργίας. Πρόκειται για ένα project όχι πολύ δαπανηρό αλλά πάντως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να υλοποιηθεί εξαιτίας γραφειοκρατικών θεμάτων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία παρουσίασε ο Τοψίδης στους δήμους

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια με δημάρχους, αντιδημάρχους και υπηρεσιακά στελέχη Ευρεία σ…