Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χάρης Δούκας από Ξάνθη: Το να βρίσκεται κάποιος στα σύνορα δεν είναι ποινή, αλλά τιμή

Χάρης Δούκας από Ξάνθη: Το να βρίσκεται κάποιος στα σύνορα δεν είναι ποινή, αλλά τιμή

0

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην Ξάνθη και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ξάνθης, τον δήμαρχο Μύκης και συνομίλησε με δημότες στο κέντρο της πόλης – Σήμερα το βράδυ στις 20:00 θα παραθέσει ομιλία στον χώρο εκδηλώσεων της Καπναποθήκης «Π»


«Οι δήμαρχοι μπορούν να είναι πρωταγωνιστές και όχι επαίτες», τόνισε


Στην Ξάνθη ταξίδεψε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας στο πλαίσιο της περιοδείας του, με δεδομένο ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε περίπου τρεις βδομάδες.

Πρώτη στάση του κ. Δούκα υπήρξε ο Δήμος Μύκης όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αχμέτ Κιούρτ στο γραφείο του στη Σμίνθη. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό και με το προεδρείο του ΕΒΕ, ενώ συνομίλησε με δημότες στην αγορά και τα καφέ στο κέντρο της πόλης. Σήμερα το βράδυ στις 20:00 ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραθέσει ομιλία στον χώρο εκδηλώσεων της Καπναποθήκης «Π».

Χ. Δούκας: «Πρέπει να στηρίξουμε τον μουσουλμανικό πληθυσμό»

Ο κ. Δούκας ερωτώμενος για την συνάντηση του με τον κ. Κιούρτ, καθώς είναι ο πρώτος από τους υποψηφίους προέδρους που επισκέφθηκε τον ορεινό δήμο του νομού Ξάνθης, είπε ότι «πήγα σε ένα χωριό όπου υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε τον εκεί πληθυσμό, ο οποίος φεύγει από τον τόπο του για το εξωτερικό, καθώς δεν υπάρχουν υποδομές και εργασία».

«Συνολικά όμως πρέπει να μιλήσουμε για την περιοχή για ένα παραγωγικό μοντέλο που δεν θα είναι αυτό των αποζημιώσεων αλλά της προστιθέμενης αξίας, ώστε η νέα γενιά να μπορεί να ριζώσει στον τόπο που αγαπά και να έχει προοπτική».


Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας συνάντησε τον δήμαρχο Μύκης Αχμέτ Κιούρτ

«Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό και συμμετοχικό ή ένα ΠΑΣΟΚ κλειστό και φοβικό;»

Όσον αφορά στις επικείμενες εκλογές, κ. Δούκας ανέφερε ότι υπάρχει ένα «μεγάλο δίλημμα στις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου».

«Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό, συμμετοχικό που θα είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα νικήσει ή ένα ΠΑΣΟΚ κλειστό και φοβικό που θα είναι “βούτυρο στο ψωμί” του κ. Μητσοτάκη;», ανέφερε και συνέχισε: «Είναι μία ιστορική ευκαιρία για όλους τους πολίτες με την επιλογή τους να δημιουργήσουν τις συνθήκες για μία δημοκρατική ανατροπή, ώστε να υπάρχει μία προοδευτική διακυβέρνηση στις επόμενες εκλογές».

«Το να βρίσκεται κάποιος στα σύνορα δεν είναι ποινή, αλλά τιμή»

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι πρέπει να μιλήσουμε ξανά για την «ξεχασμένη περιφέρεια, για την Θράκη, για τα σύνορα, τα οποία δεν είναι ποινή, αλλά τιμή και η Ελλάδα πρέπει να ξεκινά από εδώ».

Όπως τόνισε, «έχει μεγάλη σημασία να ξεφύγουμε από το συγκεντρωτικό κράτος της Αθήνας και αυτό το λέει ο δήμαρχος της Αθήνας δείχνοντας ότι θέλουμε να “σπάσουμε” τις κατεστημένες αντιλήψεις. Πρέπει η Θράκη να έχει τη δική της δύναμη ώστε να μην χρειάζεται να παρακαλεί για τα βασικά».

«Οι δήμαρχοι μπορούν να είναι πρωταγωνιστές και όχι επαίτες»

Το «Ε» ρώτησε τον κ. Δούκα ότι «από την αρχή της υποψηφιότητάς σας έχετε δεχθεί κριτική για το γεγονός ότι οι δύο ιδιότητές σας, όντας δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση εκλογής σας, μπορεί να είναι ασύμβατες», ο κ. Δούκας απάντησε ότι αυτό είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο και η συζήτηση αυτή γίνεται «επειδή η υποψηφιότητα μου ενοχλεί, όπως και η προσέγγιση μου ότι οι δήμαρχοι μπορούν να είναι πρωταγωνιστές και όχι επαίτες. Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει και μπορούν να αποφασίζουν χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν τον βουλευτή, ο βουλευτής τον υπουργό, ο υπουργός το Μαξίμου και το Μαξίμου τον Μητσοτάκη. Με τη δική μου εκλογή αυτό θα αλλάξει».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μ. Τσέπελης: «Μείον 500.000 ευρώ στους ΚΑΠ του Δήμου Ξάνθης»

Η δημοτική παράταξη «Δύναμη για το Αύριο» κατηγορεί με ανακοίνωση της την δημοτική αρχή ότ…