Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μπήκε υπεργολάβος για το φυσικό αέριο

Μπήκε υπεργολάβος για το φυσικό αέριο

0

Υπογράφηκε η σύμβαση – Μεγάλη καθυστέρηση του έργου


Μόνο 500 συνδέσεις στην Ξάνθη – Υποτονικό το ενδιαφέρον των Ξανθιωτών


Μια θετική εξέλιξη για όσους ενδιαφέρονται να συνδεθούν με φυσικό αέριο αποτελεί το γεγονός ότι υπάρχει ανάδοχος εταιρεία που ανέλαβε υπεργολαβία να εκτελέσει τις εργασίες εκσκαφής και τοποθέτησης του δικτύου σύνδεσης στην πόλη. Να συνεχίσει δηλαδή το σχεδιάγραμμα σύνδεσης που άφησε χωρίς να το ολοκληρώσει η προηγουμένη εταιρεία.


«Έχουμε πάνω από ένα χρόνο να κάνουμε νέες εγκαταστάσεις εφόσον σταμάτησαν τα έργα. Ευελπιστούμε να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες και να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον του κόσμου για το φυσικό αέριο»
Ι. Ιατράκης
Μηχανικός

 Μετά από ένα χρόνο υπογράφηκε η σύμβαση του εργολάβου με άλλη εταιρεία

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και, όπως μας αναφέρουν πηγές, έχει υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του εργολάβου που έχει αναλάβει από την Αναθέτουσα Αρχή Enaon (πρώην ΔΕΔΑ) το έργο και του υπεργολάβου που θα εκτελέσει το έργο. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος ανάδοχος έχει φέρει εξοπλισμό και σύντομα θα ξεκινήσει τις εργασίες. Υπενθυμίζουμε ότι ο προηγούμενος υπεργολάβος είχε αποχωρήσει διακόπτοντας τις εργασίες. Έτσι πέρασε ένας και πλέον χρόνος ώστε να δούμε έργα του φυσικού αερίου στην πόλη μας, παρότι κάθε τόσο είχαμε αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις από την Enaon ότι σύντομα θα επιλυθεί το ζήτημα και ο εργολάβος που το είχε αναλάβει θα ολοκληρώσει το διαγωνισμό για την υπεργολαβία.

Μεγάλη καθυστέρηση του έργου – Μόνο 500 συνδέσεις στην Ξάνθη

Όπως μας αναφέρει ο Γιάννης Ιατράκης από την ΕΝΕΡΓΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ που αναλαμβάνει συνδέσεις φυσικού αερίου, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον προηγούμενο υπεργολάβο έχει προκαλέσει μεγάλη καθυστέρηση του έργου στην Ξάνθη. Όπως μας ανέφερε μόνο 500 παροχές είναι ενεργές ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 5.000: «Είναι κρίμα γιατί ο κόσμος της Ξάνθης χάνει την ευκαιρία τόσο καιρό να συνδεθεί και να έχει φτηνή ενέργεια τον χειμώνα που έρχεται».

Υποτονικό το ενδιαφέρον των Ξανθιωτών λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων

Ο κ. Ιατράκης χαρακτήρισε το ενδιαφέρον του κόσμου υποτονικό αποδίδοντας το στην καθυστέρηση του έργου: «Έχουμε πάνω από ένα χρόνο να κάνουμε νέες εγκαταστάσεις, εφόσον σταμάτησαν τα έργα. Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι έχουν στραφεί στις αντλίες θερμότητας που λειτουργούν με ηλεκτρικό και για ψύξη και για θέρμανση. Ευελπιστούμε να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες και να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον του κόσμου για το φυσικό αέριο», συμπληρώνει ο κ. Ιατράκης.

Ξάνθη και Κομοτηνή σε υπεργολαβίες το έργο

Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχα προβλήματα με την Ξάνθη έχει και η Κομοτηνή επειδή και εκεί η ανάδοχος εταιρεία έχει αναθέσει σε εργολαβία το έργο ενώ στην Δράμα και την Αλεξανδρούπολη εκτελεί η ίδια το έργο και προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…