Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕΒΑΘ: Μια «πικρή» τοπική ιστορία που καταλήγει στο σφυρί

ΣΕΒΑΘ: Μια «πικρή» τοπική ιστορία που καταλήγει στο σφυρί

0

Λίγες οι πιθανότητες θετικής έκβασης


Πλειστηριασμός της έκτασης των 197 στρεμμάτων


Το μεγάλο ακίνητο της άλλοτε ισχυρής συνεταιριστικής βιομηχανίας της Ξάνθης βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 25 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης 2.935.000 ευρώ.

Κάπως έτσι το μεγάλο γήπεδο και ό,τι έχει απομείνει από τα κτίρια θα βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στις 25 Σεπτεμβρίου, με επισπεύδουσα την σύνδικο πτώχευσης.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη και τις σχετικές εκθέσεις εκτίμησης, πρόκειται για εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια και εγκαταστάσεις που έχουν ανεγερθεί σταδιακά από το 1976 έως το1985 και τα οποία βρίσκονται επί γηπέδου αποτελούμενου από τρία γεωτεμάχια συνολικής έκτασης 196.962 τ.μ., στο 6ο χλμ της Εθνικής Οδού Ξάνθης–Κομοτηνής, στο Αγρόκτημα Φελώνης, του Καλλικρατικού Δήμου Αβδήρων, της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Έτσι, στην υπάρχουσα κατάσταση εκτιμάται πως είναι αδύνατο το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της βιομηχανίας.

Η όποια αξία του ακινήτου στηρίζεται στην αξία του οικοπέδου, δεδομένης της προνομιακής θέσης που έχει, «θεωρώντας πως ενδείκνυται να αξιοποιηθεί με νέες εγκαταστάσεις είτε κατεδαφίζοντας πλήρως τις υφιστάμενες είτε διατηρώντας και επισκευάζοντας τα κτίσματα από οπλισμένο σκυρόδεμα και κατεδαφίζοντας τα λοιπά βιομηχανικά κτίσματα και εγκαταστάσεις».

Οι δύο εκθέσεις εκτίμησης κατέληξαν σε αγοραία αξία η μία 2.945.000 ευρώ και η δεύτερη 2.925.000 ευρώ. Έτσι η τιμή πρώτης προσφοράς για τον επικείμενο πλειστηριασμό έχει οριστεί σε 2.935.000 ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…