Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

0

Άρχισε να ζωντανεύει
Έλεγα κι εγώ πότε θα «ζωντανέψει» η δημοτική ζωή στο δήμο Ξάνθης.
Πώς είναι δυνατόν από το ζενίθ του πρόσφατου παρελθόντος να φθάσουμε στο ναδίρ. Να όμως που τα πράγματα πήραν να ζωντανεύουν.
Κι όταν λέω ότι τα πράγματα ζωντανεύουν εννοώ ότι  δημοτική αρχή και αξιωματική αντιπολίτευση άρχισαν, σιγά-σιγά να βρίσκουν τις πατημασιές τους, δηλαδή να δηλώνουν την παρουσία τους μέσω γραπτών και προφορικών αντιπαραθέσεων.
Κι αφού η αρχή έγινε έστω με καθυστέρηση μηνών, προβλέπεται πως σταδιακά θα έχουμε αλλαγή σελίδας από Τσέπελη, Φανουράκη και λοιπούς της παράταξης. Όσο για την παράταξη Μελισσόπουλου κάπου-κάπου ακούγεται αλλά όχι δυνατά και συχνά. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Εξάλλου η αποστολή εξετελέσθη.
Γ.Δ.


Εκλογές στο ΕΒΕ
Δεν ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη μιας νέας υποψηφιότητας στις εκλογές του Επιμελητηρίου μας. Κι αυτό διότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι επικεντρωμένοι στις δικές τους εκλογές που όπως και να το κάνουμε είναι απείρως πιο σπουδαίες και σημαντικές. Προσωπικά συνεχίζω να πιστεύω ότι τα εμπορο, βιοτεχνικά, βιομηχανικά Επιμελητήρια ανά νομό, μπορούν να προσφέρουν πολλά στην πρόοδο και οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου.
Το ότι υπήρξε ενδιαφέρον για την κάθοδο νέου ψηφοδελτίου με επικεφαλής μάλιστα κυρία νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου, αυτό όντως αποτελεί μια μη αναμενόμενη έκπληξη. Παράλληλα την κυρία Μαλλιαρουδάκη (αυτή ηγείται της προσπάθειας) ακολούθησαν κι άλλα μέλη του Δ.Σ. και αυτό σημαίνει ότι οι εκλογές στο ΕΒΕ απόκτησαν ενδιαφέρον.
Γ.Δ.


Μεταφορές ανθρώπων
Με κάθε μεταφορικό μέσο οι διακινητές προσπαθούν να ξεγελάσουν τους ελέγχους των συνοριοφυλάκων και να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας μας τους δυστυχισμένους ανθρώπους που αναζητούν την τύχη τους στην Ευρώπη.
Και τι δεν σκαρφίζονται οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιώντας κάθε απίθανο μεταφορικό μέσο για να κερδίσουν χρήματα· προωθώντας ανθρώπους. Μεταξύ μας πρόκειται για ένα σύγχρονο δουλεμπόριο.
Ξεκινώ από τη χρησιμοποίηση δικύκλων μοτό, τις γνωστές «γουρούνες», ταξί, ιδιωτικά αυτοκίνητα κάθε κυβισμού, φορτηγά μικρά, μεσαία και μεγάλα, βάρκες, φουσκωτά, καΐκια, ιστιοφόρα, σκι τζετ και ό,τι άλλο θα σκαρφιστούν.
Στόχος η μεταφορά, δηλαδή το κέρδος. Και το κέρδος δεν σταματά με τίποτε όσα εμπόδια κι αν συναντά.
Γ.Δ.


Έρχεται και ο Χάρης Δούκας
Το είπαμε. Στον αστερισμό του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ η περίοδος που διανύουμε για διαφορετικούς βέβαια λόγους. Για το μεν ΠΑΣΟΚ είναι οι εκλογές για τον νέο ή νέα πρόεδρο, για τον ΣΥΡΙΖΑ το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Μένουμε στο ΠΑΣΟΚ για να σας ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου θα έρθει στην Ξάνθη ο υποψήφιος πρόεδρος Χάρης Δούκας.
Λεπτομέρειες της επίσκεψης δεν έγιναν ακόμη γνωστές.
Υπενθυμίζω ότι μέχρι στιγμής την Ξάνθη επισκέφθηκαν οι υποψήφιοι Νίκος Ανδρουλάκης, Άννα Διαμαντοπούλου και Νάντια Γιαννακοπούλου. Αν δε συμπεριλάβουμε και τους Κατρίνη και Δούκα, μένει να μας επισκεφθεί ο Παύλος Γερουλάνος.
Γ.Δ.


Πλήρης αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ
Τραγελαφικές καταστάσεις συμβαίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο έκπτωτος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε  με συμβολαιογραφική πράξη το πληρεξούσιο που είχε δώσει τον περασμένο Απρίλιο στον γενικό διευθυντή του κόμματος αλλά στελέχη της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι αυτή η «πράξη» δεν σημαίνει επί της ουσίας τίποτα προσθέτοντας ότι η Πολιτική Γραμματεία -ως πολιτικός προϊστάμενος του κόμματος- είχε κάνει πληρεξούσιο τον συγκεκριμένο μετά την καθαίρεση Κασσελάκη. Ανούσιες γραφειοκρατικές πράξεις για επικοινωνιακούς λόγους. Ο Νίκος Παππάς εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ χωρίς να απαντήσει σε τίποτα απ’ όσα ρωτήθηκε για τα επίμαχα εσωκομματικά θέματα. Μια εικόνα πλήρους αποσύνθεσης που προκαλεί απογοήτευση σ’ όλα τα μέλη και προβληματισμό στην ελληνική κοινωνία και για την ποιότητα της πολιτικής που παράγεται και δημιουργεί το αντεπιχείρημα για απολιτίκ κοινωνίες.
Μ.Ξ.


Αναμενόμενη απόφαση
Οι ασχολούμενοι με το πολιτικό ρεπορτάζ και παρακολουθώντας τις εξελίξεις το ανέμεναν. Ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ θα αποφάσιζε και θα ανακήρυσσε 6 υποψήφιους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Η επιτροπή έφθασε στην απόφαση αυτή αφού εξέτασε τις υπογραφές που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι. Δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες υπογραφές ο Γιάννης Κανελλάκης και δεν θα είναι υποψήφιος.
Αλφαβητικά, αναφέρω τους υποψήφιους για την εκλογική διαδικασία της 6ης Οκτωβρίου 2024.
-Νίκος Ανδρουλάκης
-Παύλος Γερουλάνος
-Νάντια Γιαννακοπούλου
-Άννα Διαμαντοπούλου
-Χάρης Δούκας
-Μιχάλης Κατρίνης
Η ΕΔΕΚΑΠ καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής να συμβάλουν για τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής όλων των μελών και φίλων του Κινήματος στη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση, όπως πρώτο το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε.
Γ.Δ.


Πρόταση Άννας Διαμαντοπούλου
Συνεχίζουμε και μένουμε στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ με τη δήλωση της υποψήφιας προέδρου Άννας Διαμαντοπούλου. Η οποία ζήτησε τη διεξαγωγή debate (ντιμπέιτ) μεταξύ όλων των υποψηφίων που διεκδικούν την προεδρία.
Τη διεξαγωγή debate μεταξύ των έξι υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητάει με ανακοίνωσή της η Άννα Διαμαντοπούλου, καλώντας τους συνυποψηφίους της να ανταποκριθούν στην πρόσκληση και να συμφωνήσουν στις θεματικές.
«Προσκαλώ και προκαλώ τους συνυποψήφιούς μου σε ένα πρώτο debate με κύριο θέμα: Τι είναι η Κεντροαριστερά σήμερα; Τι πρεσβεύει η σοσιαλδημοκρατία στον 21ο αιώνα; Πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας μας αυτές τις έννοιες; Τι λέμε στις νεότερες και αποστασιοποιημένες από την πολιτική γενιές ότι πραγματικά εκφράζει η κεντροαριστερά που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τα μερίδια του ΣΥΡΙΖΑ;» ανέφερε στο κείμενό της η κα Διαμαντοπούλου. Θυμίζουμε ότι οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα διεξαχθούν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και, εάν παραστεί ανάγκη για δεύτερο γύρο, αυτός θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.
Γ.Δ.


Πιο χαμηλοί τόνοι στο ΠΑΣΟΚ
Σε πιο ήρεμα νερά πλέει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επίσης βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ηγεσίας. Παρότι στην διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος κατά  την οποία οι έξι διεκδικητές παρουσίασαν το προγραμματικό πλαίσιο και τις απόψεις τους για την «επόμενη ημέρα» ειπώθηκαν πολλά και ασκήθηκε έντονη κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη από τους υπόλοιπους και υπήρξαν και συντροφικά «μαχαιρώματα» μεταξύ τους, η κατάσταση δεν ξέφυγε και κρατήθηκε ένα επίπεδο και ένα καλό πολιτικό κλίμα.
Γενικά το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που δεν αρέσκεται στις ακρότητες και στις χειρότερες του στιγμές έχει επιδείξει πολιτικό πολιτισμό.
Μ.Ξ. 


Σήμερα στην Ξάνθη ο Μιχ.Κατρίνης


Εκλογικής περιόδου ΠΑΣΟΚ η συνέχεια στη στήλη η οποία ακριβώς λόγω των εκλογών της 6ης Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην επικαιρότητα.
Σας ενημερώνω λοιπόν ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης θα βρίσκεται σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στην πόλη μας συνεχίζοντας την επικοινωνία του με τους πολίτες.
Με το μήνυμα «Συζητάμε με τους πολίτες», ο Μιχάλης Κατρίνης διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση και συζήτηση στις 17.30 στο «Κυβερνείο» τονίζοντας ότι είναι η υποψηφιότητά του επιλογή της ρήξης και της ελπίδας. «Της Ρήξης με αυτούς που θέλουν μια Ελλάδα για τους λίγους και τους ισχυρούς, με αυτούς που θέλουν το ΠΑΣΟΚ ένα μικρομεσαίο κόμμα για να διευκολύνει την παραμονή του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία.
Της Ελπίδας για όλους αυτούς που αναζητούν και περιμένουν μια Μεγάλη Παράταξη που θα είναι κόμμα εξουσίας και θα κυβερνήσει, έχοντας τη στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας», αναφέρει ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Κατρίνης.
Γ.Δ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Πολύ σημαντικό διεθνές συνέδριο στα Άβδηρα τον Οκτώβριο Ένα πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον …