Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στη Βουλή το θέμα του κορεσμού των φυλακών Κομοτηνής

Στη Βουλή το θέμα του κορεσμού των φυλακών Κομοτηνής

0

Υπενθυμίζεται πως στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κομοτηνής κρατούνται 260 άτομα με τάσεις αυξητικές, μια και μεταφέρονται εκεί όλοι οι κρατούμενοι


Την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να θέσει στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής το θέμα του υπερπληθυσμού κρατουμένων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κομοτηνής ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται πως στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κομοτηνής κρατούνται 260 άτομα με τάσεις αυξητικές, μια και μεταφέρονται εκεί όλοι οι κρατούμενοι, ενώ λειτουργεί το Σωφρονιστικό Κατάστημα στο Νικηφόρο Δράμας, δυναμικότητας 600 ατόμων, ωστόσο κρατούνται μόλις 50 άτομα.

Οι δε συνθήκες στις Φυλακές Κομοτηνής είναι ασφυκτικές καθώς αντιστοιχούν 0,70 τετραγωνικά μέτρα για κάθε κρατούμενο και κοινή τουαλέτα ανά 40 – 50 κρατούμενους.

Επίσης το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κομοτηνής παρουσιάζει πολλές ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, καθώς λειτουργεί με το 1/3 των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων από αυτούς που θα έπρεπε να διαθέτει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…