Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα εργαστήρια του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης για παιδιά

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα εργαστήρια του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης για παιδιά

0

Θα λειτουργήσουν εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης, ζωγραφικής, κεραμικής, ρομποτικής, μοντέρνου και σύγχρονου χορού


Κατά το Σχολικό Έτος 2024-2025, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης έχει σχεδιάσει την υλοποίηση μιας σειράς εργαστηρίων για παιδιά. Στα εργαστήρια θα διδάξουν εξιδεικευμένοι εκπαιδευτές, οι οποίοι έχουν οργανώσει την διδακτέα ύλη με γνώμονα τις ανάγκες των παιδιών, καθώς και τις σύγχρονες παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις.

Αναλυτικά, τα εργαστήρια είναι:

  • Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης

Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης αποτελεί ένα δυναμικό και πλούσιο σε ερεθίσματα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να εμπλέξει τους μαθητές σε βιωματικές και δημιουργικές δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Το τμήμα προσφέρει ποικίλες δράσεις που εναρμονίζονται με τα ενδιαφέροντα των παιδιών προάγοντας συγχρόνως τη συνεργασία, την έκφραση και τη συναισθηματική τους ενδυνάμωση

  • Εργαστήριο Ζωγραφικής – Εικαστικών

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία της εικαστικής γλώσσας μέσα από δραστηριότητες, ασκήσεις και παιχνίδια. Μέσα από ευχάριστες διαδικασίες το παιδί θα έχει την δυνατότητα να εκτονωθεί-αποφορτιστεί και να στραφεί στην δημιουργία αποκτώντας την αίσθηση της πληρότητας και της ικανοποίησης.

  • Εργαστήριο Κεραμικής

Στο εργαστήριο τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικά είδη πηλού, τις ιδιότητες και τη χρήση τους. Θα μάθουν διαφορετικές τεχνικές κατασκευής και τρόπους διακόσμησης, καθώς και βαφής με τη χρήση ακρυλικών χρωμάτων. Τέλος, θα εξοικειωθούν με τις ιδιότητες γυαλιού και υάλωμα αντικειμένων.

  • Εργαστήριο Μοντέρνου Χορού (jazz, hip hop, zumba)

Το είδος του χορού αυτού χαρακτηρίζεται από την ελευθερία των κινήσεων και τις φυσιολογικές στάσεις του σώματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπολείπεται τεχνικής, καθώς και από έντονη εκφραστικότητα. Επικεντρώνεται δηλαδή, στην προσωπική ερμηνεία του χορευτή.

Οι τεχνικές χορού και οι φιλοσοφίες κίνησης που χρησιμοποιούνται στον Μοντέρνο χορό  περιλαμβάνουν Jazz,  RnB, Funky, Μπαλέτο, αυτοσχεδιασμό, ερμηνευτικό και λυρικό χορό, καθώς και στοιχεία από πολλά άλλα στιλ χορού: Hip-Hop, Oriental, Pop, Jazz, Bollywood (Free Modern Dance).

  • Εργαστήριο Διαγωνιστικής και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Το Εργαστήριο Ρομποτικής του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην διάρκεια του σχολικού έτους 2024-2025, θα λειτουργήσει Τμήματα Διαγωνιστικής Ρομποτικής για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και Τμήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (5 έως 18 ετών). Τα μαθήματα θα γίνονται στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα ρομποτικής, στην Καπναποθήκη «Π» (Καπνεργατών 9, Ξάνθη). Το Εργαστήριο Ρομποτικής τελεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ρομποτικής, Μαθηματικών, Φυσικής & Τεχνολογίας Ξάνθης “RoboSpecialists”.

  • Εργαστήριο Σύγχρονου Χορού για παιδιά

Στα μαθήματα σύγχρονου χορού θα έρθουμε σε επαφή με βασικές αρχές κίνησης του σώματος που προέρχονται κυρίως από τις τεχνικές release και flying low. Με σεβασμό στην ξεχωριστή κατασκευή και λειτουργία του κάθε σώματος, θα αρχίσουμε σταδιακά να δυναμώνουμε, να αναγνωρίζουμε και να

απελευθερώνουμε τις περιττές εντάσεις από το σώμα και να αναζητούμε τη λειτουργικότητα μέσα στην ροή της κίνησης.

Παρατήρηση: Η υλοποίηση του κάθε εργαστηρίου θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών.

Δηλώσεις συμμετοχής: Έως 30 Σεπτεμβρίου, Κτήριο Καπναποθήκη Π, Καπνεργατών 9, Τηλ. 25410 26635 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-13:00 και 17:00–21:00).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βραβείο Μπούκερ 2024: Αυτή είναι η βραχεία λίστα – Φαβορί ο Πέρσιβαλ Έβερετ

Έξι συγγραφείς επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή. Πέντε γυναίκες, οι Χάρβεϊ, Κούσνερ, Μ…