Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Ανέβηκαν απότομα οι τόνοι για τις εκλογές στο Επιμελητήριο

Ανέβηκαν απότομα οι τόνοι για τις εκλογές στο Επιμελητήριο

0

Παρουσίαση του συνδυασμού «ΙΣΧΥΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ» με επικεφαλής της Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη – 4 μέλη του συνδυασμού Μωραΐτη και του ΔΣ του ΕΒΕ στον συνδυασμό της


Σκληρό ροκ από Μωραΐτη- Σε ανακοίνωσή του την χαρακτηρίζει  «…ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΗ…» και αφήνει αιχμές για κομματικούς «Δούρειους Ίππους»


Νέα πνοή και προοπτική στην επιχειρηματικότητα του νομού μας φιλοδοξεί να φέρει μέσα από μια διαφορετική οπτική προσέγγιση, καινοτόμες πρακτικές και ορθή χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων, η νέα παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο», με επικεφαλής την Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη. Τρεις μήνες πριν τις επιμελητηριακές εκλογές, η κα Μαλλιαρουδάκη, μέσω συνέντευξης Τύπου στη 1 μ.μ. της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της και την πρώτη ομάδα του συνδυασμού της.

4 μέλη της παράταξης Μωραΐτη και του ΔΣ του ΕΒΕ στο «Ισχυρό Επιμελητήριο» της Μαλλιαρουδάκη

Η ίδια όπως ανακοίνωσε, ανεξάρτητα από την υποψηφιότητά της θα παραμείνει ως το τέλος της θητείας της τωρινής διοίκησης ως γενική γραμματέας στο ΔΣ του ΕΒΕ Ξάνθης. Να σημειώσουμε ότι η κα Μαλλιαρουδάκη εκλέχθηκε με την παράταξη του νυν προέδρου Στέλιου Μωραΐτη. Στον συνδυασμό της περιλαμβάνονται εκτός από την ίδια άλλα τρία μέλη της παράταξης του κ. Μωραΐτη που συμμετέχουν και στο Διοικητικό συμβούλιο. Πρόκειται για τους: Ρόιδο Γεώργιο, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Χατζησταμάτη Εμμανουήλ, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων / Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος και Παμπουκίδη Χρήστο Α’ Αντιπρόεδρος. Έτσι το ΔΣ του ΕΒΕ έχει από την παράταξη Μωραΐτη, τον ίδιο , τον Κάλφα Σπύρο, Οικονομικός Επόπτης,  Καφφετζή Κωνσταντίνο Β’ Αντιπρόεδρος και Βακιρτζή Ευάγγελο (παράταξη ΚΚΕ). Το γεγονός ότι ο συνδυασμός της κας Μαλλιαρουδάκη ασκεί διοίκηση και συμμετέχει στην λήψη αποφάσεων του φορέα και δεδομένου ότι έχει αρχίσει η προεκλογική περίοδος είναι πιθανόν να υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις. Η ίδια ωστόσο απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεσμεύτηκε  ότι θα παραμείνει απολύτως ενεργή στο ρόλο της ως γραμματέας, θα  συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα της και να  συμμετέχει όπως και πριν στις συνεδριάσεις του ΔΣ και στις αποφάσεις, στέλνοντας ενωτικό μήνυμα προς τον κ. Μωραΐτη.


Στιγμιότυπο από την παρουσίαση

Σκληρό ροκ από Μωραΐτη- Σε ανακοίνωσή του την χαρακτηρίζει  «…ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΗ…»

Αντίθετα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Στέλιος Μωραΐτης λίγες ώρες πριν την παρουσίαση της κας Μαλλιαρουδάκη έδωσε στον Τύπο ένα κείμενο με τίτλο: «…ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΗ…». Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η κυρία Μαλλιαρουδάκη εκλέχθηκε με τον συνδυασμό μας το 2017, συμμετέχει επτά ολόκληρα έτη στο Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Β.Ε. ΞΑΝΘΗΣ και πέντε χρόνια ως γραμματέας, κατόπιν πρότασής μου…

Επτά ολόκληρα χρόνια… δεν διαφώνησε ουδέποτε με τη θέση του Προέδρου, δεν κατέθεσε όμως και ουδεμία πρόταση, καθώς και δεν καταψήφισε ουδεμία απόφαση…. Δεν ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχθηκε,  και δεν παραιτήθηκε από τη θέση της γενικής γραμματέως, κομίζοντας προφανώς νέα πολιτικά ήθη και νέες….. ιδέες…

Σήμερα λοιπόν, ως ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΗ, μας ανακοινώνει ότι «κατεβαίνει» ως υποψήφια πρόεδρος στο Ε.Β.Ε. Ξάνθης, θαρρώντας πως υποτιμά προφανώς την νοημοσύνη των χιλιάδων μελών που μάχονται να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους σε ένα πάρα πολύ δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, (το οποίο – σημειωτέον – η ίδια δεν άντεξε) και ευτελίζοντας τον επιμελητηριακό θεσμό, θαρρώντας πως είναι προσωπική και πολιτική πασαρέλα…».

Επίσης ο κ. Μωραΐτης αφήνει αιχμές για κομματική χροιά του συνδυασμού της κάνοντας αναφορά σε «κομματικούς “Δούρειους Ίππους” και προσωπικές… φιλοδοξίες».


Η πρώτη ομάδα του συνδυασμού «ΙΣΧΥΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ»

Μαλλιαρουδάκη σε Μωραΐτη: «Δεν θα πέσω σ’ αυτό το επίπεδο»

Κληθείσα να σχολιάσει τη σκληρή επίθεση που δέχτηκε από τον κ. Μωραΐτη η κα Μαλλιαρουδάκη με εμφανή αμηχανία είπε πως σ’ ότι αφορά το «ανεπάγγελτη» απάντησε στην αρχή της τοποθέτησής της ότι εργάζεται στην εταιρεία του συζύγου της και ότι δεν είναι διατιθεμένη: « να πέσει σ’ αυτό το επίπεδο»: «Την αλήθεια την δική μου την ξέρει η κοινωνία, δεν χρειάζεται να μπω σ’ αυτή τη διαδικασία, δεν θεωρώ ότι χρειάζεται να απαντήσω, απαντώ μόνο για σεβασμό στο πρόσωπό σας», πρόσθεσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Σ’ ότι  αφορά τη σχέση της με κόμματα είπε ότι ο συνδυασμός της δεν έχει κομματική χροιά, ότι το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από όλα κόμματα και ότι η ίδια δεν ήταν ποτέ με κομματική ταυτότητα. Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το κίνητρο της υποψηφιότητάς της είπε: « Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι ένα δικαίωμα και μια ευκαιρία να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για το Επιμελητήριο».

«Οραματιζόμαστε ένα Επιμελητήριο αξιόπιστο, σύμμαχο του επιχειρηματικού κόσμου»

Αναφορικά με το στίγμα του συνδυασμού και τους στόχους του η κα Μαλλιαρουδάκη ανέφερε πως ήταν αποτέλεσμα πολλών συζητήσεων με τους συναδέλφους της και  πως ο στόχος είναι αξιοποίηση της εμπειρίας και της καινοτομίας. Το  επιμελητήριο να γίνει ισχυρό, να αποκτήσει την εκτίμηση και τον σεβασμό της τοπικής κοινωνίας: «Οραματιζόμαστε ένα Επιμελητήριο αξιόπιστο σύμμαχο του επιχειρηματικό κόσμου.  Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα προάγει την συνεχή εκπαίδευση και κατάρτισης των μελών με αξιοποίηση όλων των εργαλείων, με λιγότερη γραφειοκρατία, με ψηφιοποίηση των υπηρεσιών. Ένα επιμελητήριο που θα είναι η φωνή των επαγγελματιών του τόπου μας, εξασφαλίζοντας ότι οι απόψεις τους θα ακουστούν στα κέντρα λήψης αποφάσεων.  Ένα Επιμελητήριο πιο ανταγωνιστικό και καινοτόμο. Σ΄αυτή την προσπάθεια καλούμε τον επιχειρηματικό κόσμο να μας στηρίξει. Να τακτοποιήσει τις οικονομικές του οφειλές και να ψηφίσει».

Να σημειώσουμε ότι πιο εξειδικευμένα τους πυλώνες του προγράμματος του συνδυασμού παρουσίασε ο κ. Καρυώτης και τους στόχους η κα Νάσια Σαρόγλου. Όπως αναφέρθηκε στόχος αποτελεί η ενίσχυσή του παρεμβατικού ρόλου του επιμελητηρίου, η δικτύωση και η στήριξη των επιχειρήσεων, η διεύρυνση των χρηματοδοτικών εργαλείων, η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της Ξάνθης μέσα από διάφορες δράσεις, ένταξη σε περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα και ενίσχυση του συνεργατικού πνεύματος μεταξύ των επιχειρήσεων.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κεραμέως: Αλλαγή φιλοσοφίας στην διαμόρφωση του επιδόματος ανεργίας

Έως τον Δεκέμβριο, η διόρθωση της στρέβλωσης με την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων Την α…