Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Επιστροφή στα θρανία» με τον επίσημο αγιασμό στο 5ο Δημοτικό και στο 3ο ΓΕΛ(+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

«Επιστροφή στα θρανία» με τον επίσημο αγιασμό στο 5ο Δημοτικό και στο 3ο ΓΕΛ(+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

0

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, ο Τοποτηρητής Μουφτής  Ξάνθης και οι παρευρισκόμενοι θεσμικοί ευχήθηκαν καλή και δυναμική σχολική χρονιά


Θερμό καλωσόρισμα και στα προνήπια που βρέθηκαν στην αυλή του 5ου Δημοτικού μετά την τοποθέτηση των δύο προκάτ – «Εμείς σε συνεργασία με τον δήμο Ξάνθης θα καταβάλλουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες  για να γίνει το 5ο νηπιαγωγείο», τόνισε η κ.Στυλιανίδου


Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr


Πρώτη ημέρα σχολείου ήταν η 12η Σεπτεμβρίου για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην ΠΕ Ξάνθης. Το πρώτο κουδούνι, λοιπόν χτύπησε και βρήκε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς έτοιμους για ένα νέο ταξίδι προς την γνώση. Μάλιστα ο επίσημος αγιασμός στην πόλη μας πραγματοποιήθηκε αρχικά στο 5ο Δημοτικό για την Πρωτοβάθμια και στο 3ο Γενικό Λύκειο για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι αυλές των σχολείων γέμισαν με παιδικές φωνές, αλλά υπήρχαν και παιδικές παρουσίες για τις οποίες ήταν η πρώτη μέρα σχολείου. Τα «πρωτάκια» μας λοιπόν ήταν εκεί γεμάτα άγχος, αλλά και ενθουσιασμό συνάμα για το νέο τους σχολείο, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή κρατώντας τα σακίδιά τους. Έδειχναν πάντως πως ανυπομονούν για τη συνέχεια.

Το παρών έδωσαν  ο Μητροπολίτης, ο Μουφτής Ξάνθης, η επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, όπως επίσης και εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας, του Δήμου, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και πολλοί άλλοι που συμμετέχουν ενεργά στην πολιτικοκοινωνική ζωή της περιοχής μας.

Παντελεήμων: «Το σχολείο δεν έχει σκοπό μόνο να μας εφοδιάσει με απαραίτητες γνώσεις για την ζωή, αλλά να μας διδάξει πώς να γίνουμε καλοί άνθρωποι»

Αναλυτικά, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμων τόνισε:

«Με την τέλεση του αγιασμού ζητήσαμε από Τον Θεό να χαρίζει σε όλους σας υγεία, σε όλο τον λαό μας και σε όλο τον κόσμο, να έχετε καλή πρόοδο στα μαθήματά σας. Βέβαια, το σχολείο δεν έχει σκοπό μόνο να μας εφοδιάσει με απαραίτητες γνώσεις για την ζωή, αλλά να μας διδάξει πώς να γίνουμε καλοί άνθρωποι, να έχουμε αγάπη μεταξύ μας, να συνεργαζόμαστε, να αγαπάμε τον τόπο μας και την πατρίδα μας, όπως επίσης και τον κάθε άνθρωπο, όποιος κι αν είναι αυτός. Σήμερα το σχολείο υποδέχεται τα ‘’πρωτάκια’’ όπως λέμε, τα μικρά παιδιά. Επίσης, καταλαβαίνω και την χαρά των γονιών, αφού είναι μεγάλη υπόθεση να φέρνει το παιδί του πρώτη φορά στο σχολείο».

Νεζντέν Χεμσερή:«Να σας δίνει ο Θεός δύναμη για να συνεχίσετε το θεάρεστο έργο που επιτελείτε»

Ο Τοποτηρητής Μουφτής  Ξάνθης Νεζντέν Χεμσερή ευχήθηκε σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς να έχουν μια καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά.  «Να σας δίνει ο Θεός δύναμη για να συνεχίσετε το θεάρεστο έργο που επιτελείτε», επεσήμανε.

Στ. Κοντός: «Ενδυναμώστε τις σχέσεις μεταξύ σας, μείνετε με τους φίλους σας, δουλέψτε μεταξύ σας, αφού τα κινητά και η τεχνολογία εξελίσσονται, αλλά οι φίλοι μένουν για πάντα»

Εν συνεχεία, ο δήμαρχος Ξάνθης, Στράτος Κοντός, πρόσθεσε: «Άλλη μία χρονιά ξεκινάει γεμάτη όνειρα και προσδοκίες, η οποία βέβαια χρειάζεται συνεργασία όλων, γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών για να κυλήσει με ομαλό τρόπο και να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά μας. Από τη δική μας πλευρά χρειαζόμαστε αυτή τη συνεργασία με τους δασκάλους και τα παιδιά μας, ώστε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό και το ασφαλέστερο συνάμα περιβάλλον. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε πολύ για την πολύ καλή συνεργασία με τους δασκάλους, οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά με όλη μας την ομάδα, ώστε να ξεκινήσει ομαλά αυτή η σχολική χρονιά. Ενδυναμώστε τις σχέσεις μεταξύ σας, μείνετε  με τους φίλους σας, δουλέψτε μεταξύ σας, αφού τα κινητά και η τεχνολογία εξελίσσονται, αλλά οι φίλοι μένουν για πάντα. Εύχομαι υγεία και καλή πρόοδο σε γονείς και μαθητές!»

Εύη Στυλιανίδου: «Θέλω να έχετε εμπιστοσύνη στους δασκάλους, γιατί είναι πάντα εξοπλισμένοι με πολλή αγάπη για τα παιδιά»

H Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Εύη Στυλιανίδου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά τονίζοντας πως είναι μία ημέρα ιδιαίτερη για όλους, αλλά κυρίως για τα «πρωτάκια».

Σημείωσε: «Συνεργαστήκαμε με όλους τους συναδέλφους, όχι μόνο κατά τις εργάσιμες ώρες, αλλά πολλές φορές κι ως τη μία το βράδυ για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον δήμαρχο Ξάνθης που από την πρώτη στιγμή ανησυχεί για τα  σχολεία και ειδικότερα για τις κτηριακές υποδομές. Αυτό που άλλαξε σε αυτό το σχολείο είναι η τοποθέτηση των δύο προκάτ στην αυλή. Έτσι, εκτός από τα ‘’πρωτάκια’’ πρέπει να καλωσορίσουμε και τα προνήπια που σήμερα είναι εδώ, στην αυλή του σχολείου. Εμείς θα καταβάλλουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες με τον δήμο Ξάνθης για να γίνει το 5ο νηπιαγωγείο. Τα προκάτ είναι εξαιρετική λύση ανάγκης, αλλά δεν πρέπει να μείνουν μόνιμα. Η καινούργια σχολική χρονιά μας βρίσκει με πολύ εξοπλισμό, με διαδραστικούς πίνακες οι οποίοι θα είναι σε όλα τα σχολεία. Τα βιβλία έχουν έρθει, είναι εδώ, βρίσκονται στα θρανία. Ζητώ από τους γονείς τη δεδομένη συμπαράσταση και βοήθειά τους, αλλά και την υπομονή και τη συνεργασία τους. Πρέπει όποιο πρόβλημα έχουμε να το λύνουμε στο σχολείο κι όταν αυτό δεν μπορεί να το λύσει, τότε η υπηρεσία μας είναι ανοιχτή για όλους τους γονείς. Θέλω να έχετε εμπιστοσύνη στους δασκάλους, γιατί είναι πάντα εξοπλισμένοι με πολλή αγάπη για τα παιδιά. Θεωρείστε δεδομένη την αγάπη τους και μεταξύ αυτών και τη δική μου».

Μ. Σιδηροπούλου: «Ο δικός μας στόχος είναι να είστε επιμελείς, να είστε προσηλωμένοι σε αυτό που θέλετε να πετύχετε και να προσπαθείτε»

Επιπροσθέτως, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μάλαμα Σιδηροπούλου, μαζί με τις ευχές για καλή σχολική χρονιά, δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς, μιας χρονιάς που ευχόμαστε να είναι γεμάτη προκοπή, επιτυχίες και δημιουργικότητα. Απευθύνομαι σε εσάς που είστε στο επίκεντρο, όχι μόνο της σημερινής ημέρας, αλλά γενικότερα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο δικός μας στόχος είναι να είστε επιμελείς, να είστε προσηλωμένοι σε αυτό που θέλετε να πετύχετε και να προσπαθείτε. Μόνο με την προσπάθεια έρχεται η επιβράβευση. Σε αυτόν τον αγώνα σας όμως δεν είστε μόνοι σας. Είμαστε όλοι εμείς μαζί, ένας τεράστιος μηχανισμός για να σας στηρίζουμε ξεκινώντας από το Υπουργείο Παιδείας, από την Δευτεροβάθμια, την Περιφέρεια και τον Δήμο, από καθηγητές και γονείς».

Στο επίκεντρο των διευθυντών η επικοινωνία και η συνεργασία μαθητών-εκπαιδευτικών-γονέων

Καταληκτικά, οι διευθυντές του 5ου Δημοτικού και του 3ου ΓΕΛ, κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος και Νότα Γλυκερία, αντίστοιχα, ευχήθηκαν στα παιδιά να ξεκινήσουν ένα όμορφο ταξίδι γεμάτο γνώσεις, εμπειρίες και νέες φιλίες. Μάλιστα, εξήραν τη σημασία της επικοινωνίας και της συνεργασίας μαθητών-εκπαιδευτικών-γονέων προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και φυσικά να δοθεί λύση άμεσα σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων, Βάγια Ζήκα παρότρυνε τους μαθητές να προσέχουν τους εαυτούς τους και να φροντίσουν, ώστε τα μαθητικά τους χρόνια να τους μείνουν αξέχαστα.























 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…