Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λίφτινγκ στις γέφυρες του ορεινού οδικού δικτύου της Ξάνθης

Λίφτινγκ στις γέφυρες του ορεινού οδικού δικτύου της Ξάνθης

0

Παρεμβάσεις βελτίωσης στις γέφυρες Αιώρας, Ζουμπούλι, Κότινου και Κίρρα από τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Ξάνθης


Μιλά στο «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Ιρφάν Χατζηγκενέ


Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr


Με τεχνικές παρεμβάσεις σε οδικά έργα …γιορτάζει το «Έτος οδικής ασφάλειας» που έχει ονομάσει η νέα περιφερειακή αρχή με στόχο να βελτιώσει τις τεχνικές υποδομές και να αυξήσει την οδική ασφάλεια.  Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι παρεμβάσεις στις γέφυρες των χωριών Αιώρα, Ζουμπούλι, Κότινος και Κίρρα.

Εργασίες βελτίωσης στις γέφυρες του ορεινού οδικού δικτύου της Ξάνθης

Όπως ανέφερε στο «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών Ιρφάν Χατζηγκενέ ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα βελτίωσης των γεφυρών στα ορεινά χωριά της Ξάνθης που είναι διάσπαρτα. Οι υφιστάμενες γέφυρες πρώτα ελέγχθησαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες Ξάνθης για την στατικότητά τους και έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και στην συνέχεια είναι σε εξέλιξη η ασφαλτόστρωσή τους.

Όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηγενέ η διαδικασία της ασφαλτόστρωσης περιλαμβάνει  την απομάκρυνση του παλαιού οδοστρώματος και την τοποθέτηση νέου, υψηλής ποιότητας ασφάλτου για τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και την αύξηση της ανθεκτικότητας των γεφυρών.

«Οι εργασίες εκτελούνται με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την ελαχιστοποίηση της όχλησης κατά τη διάρκεια της υλοποίησής τους. Με την ολοκλήρωση των έργων, οι γέφυρες θα πληρούν τα σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας και λειτουργικότητας, εξασφαλίζοντας την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση των διερχομένων οχημάτων», σημείωσε προσθέτοντας: «Η νέα περιφερειακή αρχή έχει  ως επίκεντρο τον άνθρωπο γι’ αυτό και πρωταρχικός μας στόχος είναι η οδική ασφάλεια Θέλουμε ένα καλυτερο οδικό δίκτυο γι’ αυτό και παρεμβαίνουμε με βελτιώσεις όπου απαιτείται. Γι’ αυτό ανακηρύχθηκε από τον περιφερειάρχη μας το 2024 ως έτος οδικής ασφάλειας στην ΑΜΘ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…