Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μια πορεία προόδου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μια πορεία προόδου

0

Οι εσωκομματικές εκλογές που προέκυψαν μετά από την «αμφισβήτηση» στο πρόσωπο του προέδρου δεν αφορούν μόνο το ποιος θα είναι ο επόμενος ηγέτης, αλλά και την κατεύθυνση που θα πάρει η παράταξή μας στο εγγύς μέλλον.

Η παράταξη πρέπει να αναλάβει ξανά τον κυρίαρχο ρόλο που της ανήκει στον χώρο της κεντροαριστεράς, ειδικά μετά τις εξελίξεις που έχουν οδηγήσει σε ένα νέο πολιτικό τοπίο. Για να προχωρήσουμε μπροστά, χρειαζόμαστε σαφή πολιτική γραμμή και στρατηγική που να στηρίζεται στην αυτονομία και τις σταθερές αρχές μας, όχι σε περιστασιακές συνεργασίες.

Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά και σύνθετα: το εθνικό σύστημα υγείας, οι κοινωνικές ανισότητες που αυξήθηκαν, η πίεση στην οικονομία και το κόστος ζωής, η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, ο πλουτισμός των «κολλητών» και των λίγων καθώς και ζητήματα διαφάνειας και δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους. Είναι κρίσιμο να δώσουμε προτεραιότητα σε πολιτικές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα ενισχύσουν τη δικαιοσύνη και την κοινωνική συνοχή.

Η στήριξή μου στον Νίκο Ανδρουλάκη είναι απόφαση βασισμένη στη διαπίστωση ότι έχει αποδείξει τη δέσμευσή του για μια ανανεωμένη, προοδευτική κατεύθυνση. Είναι ο πρώτος πρόεδρος εδώ και χρόνια που κατάφερε να αναζωογονήσει την παράταξη και να της δώσει μια ξεκάθαρη πολιτική ταυτότητα. Πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μια πορεία προόδου, μακριά από συμφέροντα που αποδυναμώνουν την πολιτική μας δράση.

Καλώ τους φίλους και συντρόφους, καθώς και κάθε προοδευτικό πολίτη της χώρας και της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Ξάνθης, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει ξανά στην πολιτική σκηνή, προβάλλοντας ρεαλιστικές λύσεις και προωθώντας έναν πιο δίκαιο και βιώσιμο μέλλον για όλους.

Η πορεία μου στην πολιτική βασίζεται πάντα σε αρχές και αξίες και όχι σε προσωπικά οφέλη. Καλώ όλους μας να δώσουμε έναν αγώνα για την ανανέωση και την ενδυνάμωση της παράταξής μας, με στόχο την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Πάνος Δαβιτίδης
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Οικογενειακές …υποθέσεις» της Έλενας Μωρέα: Μια ξανθιώτισσα δημιουργός με πλούσιο έργο

Είχα τη χαρά να συναντήσω και να μιλήσω με τη συμπολίτισσά μας Έλενα Μωρέα, που έχει εκδώσ…