Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Κεραμέως: Έρχονται αλλαγές σε δύο επίπεδα για το επίδομα ανεργίας

Κεραμέως: Έρχονται αλλαγές σε δύο επίπεδα για το επίδομα ανεργίας

0

Στις νέες πολιτικές που έχουν στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης σε νέους, γυναίκες, ΑμεΑ, συνταξιούχους, αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική της συνέντευξη, προσθέτοντας ότι έχουν δηλωθεί πάνω από 160.000 συνταξιούχοι που εργάζονται.

Η υπουργός εκτίμησε ότι το μέτρο πήγε καλά καθώς έχει καταργηθεί η κράτηση κατά 30% στη σύνταξη όσων εργάζονταν. «Την τελευταία 5ετία έχουμε 500.000 περισσότερους εργαζόμενους.

Αναφορικά με τις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι το μέτρο που είναι το ίδιο από το 1950 θα αλλάξει καθώς μέχρι τώρα πως είπε ενδεικτικά «είναι το ίδιο είτε δουλεύεις 40 είτε 10 ώρες την εβδομάδα».

Οι αλλαγές, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας θα γίνουν σε δύο επίπεδα. Το πρώτο θα αφορά, την αλλαγή στο ποσό ανάλογα με τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας.

Η δεύτερη αλλαγή, είναι το επίδομα να γίνει «εμπροσθοβαρές». Όπως είπε, τους πρώτους μήνες θα είναι περισσότερο και τους επόμενους θα μειώνεται ώστε να παρακινήσει τους ανέργους να βγουν στην αγορά εργασίας.

«Αυτοί είναι δύο βασικοί άξονες τους νέου επιδόματος ανεργίας που επεξεργαζόμαστε», τόνισε η υπουργός Εργασίας προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα θα είναι πιλοτικό ενώ ακόμα δεν έχει καθοριστεί πότε θα ξεκινήσει. Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι αλλαγές θα αφορούν αυτούς που θα λάβουν επίδομα και όχι τους ανέργους που το λαμβάνουν ήδη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κεραμέως: Αλλαγή φιλοσοφίας στην διαμόρφωση του επιδόματος ανεργίας

Έως τον Δεκέμβριο, η διόρθωση της στρέβλωσης με την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων Την α…