Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 10 καθηγητές μουσικής για το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης

10 καθηγητές μουσικής για το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης

0

Ο Δήμος Ξάνθης ανακοίνωσε την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 9 μηνών συνολικού αριθμού 10 καθηγητών μουσικής για τη κάλυψη αναγκών του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης.

Ειδικότερα θα προσληφθούν:

Ένας καθηγητής πιάνου

Δύο καθηγητές κιθάρας

Ένας καθηγητής βιολιού

Δύο καθηγητές θεωρητικών μαθημάτων

Ένας καθηγητής πνευστών

Ένας καθηγητής Βυζαντινής μουσικής

Ένας καθηγητής μονωδίας

Ένας καθηγητής μουσικοκινητικής  αγωγής



11 προσλήψεις στον Δήμο Αβδήρων


Αιτήσεις έως τις 4 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Αβδήρων ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών: ενός (1) ΔΕ ΒΟΗΘΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΥ για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Πολιτισμού και δέκα (10) εργατών για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών του Τμήματος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας έτους 2024 στο Δήμο μας, για αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Αιτήσεις υποβάλλονται από 29-08-2024 έως και τις 04-09-2024, στο γραφείο προσωπικού του Δήμου Αβδήρων



Πρόσληψη δύο κτηνιάτρων στην ΔΑΟΚ Ξάνθης

15 συνολικά σ’ όλη την Περιφέρεια για τις ζωονόσους

Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαπέντε 15 ατόμων και συγκεκριμένα α) δέκα (10) ατόμων για την υλοποίηση, από τις Διευθύνσεις

Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Τμήματα Κτηνιατρικής) των Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Προγράμματος που αφορά την επιτήρηση των τεσσάρων εξωτικών νοσημάτων (Οζώδη Δερματίτιδα Βοοειδών, Ευλογιά του Προβάτου, Αφθώδη Πυρετό και Πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών) και β) πέντε (5) ατόμων για την υλοποίηση, από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Τμήματα Κτηνιατρικής) των Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας, Έβρου και Ροδόπης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του Προγράμματος επιζωτιολογικής επιτήρησης, πρόληψης και ελέγχου της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων.


Δύο μόνιμες προσλήψεις στην Ξάνθη: Ένας αγρονόμος τοπογράφος στην Κτηματική Υπηρεσία Ξάνθης και ένας Ηλεκτρολόγος για την ΣΑΕΚ Ξάνθης


Δύο “ενεργές” προκηρύξεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού παρέχουν στους υποψηφίους τη δυνατότητα της επαγγελματικής τακτοποίησης. Η πρώτη προκήρυξη είναι ΑΣΕΠ και η δεύτερη ΔΥΠΑ (μέσω ΑΣΕΠ – ΦΕΚ 38/28.08.2024 τ. Α.Σ.Ε.Π. Η πρώτη προκήρυξη είναι η 5Κ/2024 για την επιλογή 138 μονίμων υπαλλήλων, κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ.Η δεύτερη προκήρυξη είναι η 1/2024 και αφορά στην ενίσχυση των σχολών εκπαίδευσης και κατάρτισης της ΔΥΠΑ με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ. Οι αιτήσεις για την προκήρυξη 5Κ/2024 έχουν ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνονται στις 16 Σεπτεμβρίου 2024.Οι αιτήσεις για την προκήρυξη της ΔΥΠΑ ξεκινούν πολύ σύντομα, στις 9 Σεπτεμβρίου 2024, και ολοκληρώνονται στις 18 του ίδιου μήνα.



Διευρύνεται το ωράριο κοινού στις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ


Από τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2024, διευρύνεται το ωράριο κοινού στις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ κατά 30 λεπτά. Συγκεκριμένα ισχύουν νέες ώρες εισόδου του κοινού στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), καθώς και στις Υπηρεσίες Διοίκησης και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Νέο ωράριο στις υπηρεσίες ΔΥΠΑ

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ώρες κοινού διευρύνονται κατά 30 λεπτά στα ΚΠΑ2, από 8:00 έως 14:00, αντί για 13:30, ενώ, στη Διοίκηση (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άλιμος, 17456) και στις οκτώ Περιφερειακές Διευθύνσεις, το ωράριο κοινού διαμορφώνεται από 7:30 έως 15:30 στα γραφεία πρωτοκόλλου και από 7.30 έως 15:00 στις λοιπές υπηρεσίες.

Για όλα τα σημεία εξυπηρέτησης και τις δομές της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/simia-eksipiretisis.


ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα για 10.000 άνεργους με επιδότηση μισθού 1.118 ευρώ


Πρόγραμμα κατάρτισης 10.000 ανέργων δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και αστέγων βγαίνει στον «αέρα» τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να επιχορηγήσει επιχειρήσεις ώστε να απασχολήσουν το προσωπικό που θα καταρτιστεί σε τομείς υψηλής ζήτησης. Ωφελούμενοι του έργου είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο Δ.ΥΠ.Α., που ανήκουν σε όλες τις κατηγορίες δικαιούχων του ΕΕΕ (μονοπρόσωπα νοικοκυριά, πολυπρόσωπα νοικοκυριά και άστεγοι). Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται έως το ποσό των 151.666.000 ευρώ και βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ.

Το έργο διακρίνεται σε δύο δράσεις:

Α. Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης που αφορά σε κατάρτιση και πιστοποίηση σε τομείς υψηλής ζήτησης. Η Δράση αφορά έως 10.000 ανέργους εγγεγραμμένους στο Ψηφιακό Μητρώο Δ.ΥΠ.Α. οι οποίοι είναι Δικαιούχοι του ΕΕΕ, έχουν υποδειχθεί σε επιχειρήσεις από τους εργασιακούς συμβούλους της Δ.ΥΠ.Α. και έχουν προεπιλεγεί από αυτές. Η αναβάθμιση δεξιοτήτων υλοποιείται μέσω της παροχής δια ζώσης προγραμμάτων ΣΕΚ διάρκειας 80 ωρών έως τον Δεκέμβριο του 2024. Την κατάρτιση των ωφελούμενων ακολουθεί πιστοποίηση των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων. Το κόστος ανά ώρα κατάρτισης για τους παρόχους κατάρτισης ορίζεται σε 4,5 ευρώ (συνολικά 360 ευρώ) στο οποίο περιλαμβάνεται το κόστος για την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των καταρτιζόμενων. Για τους καταρτιζόμενους το εκπαιδευτικό επίδομα ορίζεται σε 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης (συνολικά 400 ευρώ) μη συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών.

Β. Πρόγραμμα Απασχόλησης που αφορά στη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης για 12 μήνες, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Θα προσληφθούν οι ωφελούμενοι οι οποίοι ολοκλήρωσαν το εν λόγω πρόγραμμα κατάρτισης και έλαβαν πιστοποίηση. Οι επιλέξιμες δαπάνες δίνονται με τη μορφή επιχορήγησης (με ανώτατο όριο τα 1.118 ευρώ μηνιαίως) ανά ωφελούμενο και αφορούν το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος για δώδεκα μήνες πλήρους απασχόλησης, συμπεριλαμβάνοντας τις μηνιαίες μικτές αποδοχές, τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές καθώς και τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση υπαγωγής/χρηματοδότησης στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης Gov.gr αμέσως μετά την προκήρυξή του από τη ΔΥΠΑ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…