Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στον… αέρα η κατασκευή του Κέντρου Πληροφόρησης Σταυρούπολης

Στον… αέρα η κατασκευή του Κέντρου Πληροφόρησης Σταυρούπολης

0

Έγινε διαγωνισμός από το 2022, βγήκε ανάδοχος και έκτοτε αγνοείται η τύχη του – Αναμένεται η έγκριση ή η απόρριψη της Διαχειριστικής


 Άνοιξε Πρόσκληση για χρηματοδότηση Δομής για κακοποιημένες γυναίκες σε Ξάνθη και Δράμα  – Συστάθηκε επιτροπή για ψήφισμα για το νοσοκομείο Ξάνθης


 Διαδικαστικά ήταν τα περισσότερα θέματα του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν δεν εμπλουτίζονταν  από ανακοινώσεις και ερωτήσεις της αντιπολίτευσης απ’ όπου βγήκε και το «ζουμί» της συνεδρίασης. Αυτά που κυριάρχησαν ήταν το ψήφισμα για το νοσοκομείο Ξάνθης, ενώ από τις ερωτοαπαντήσεις βγήκαν ειδήσεις για κάποια θέματα.

Άνοιξε πρόσκληση για χρηματοδότηση Δομής για τις κακοποιημένες γυναίκες σε Ξάνθη και Δράμα

Ειδικότερα ο κ. Μελισσόπουλος έθεσε τις εξής 5 ανακοινώσεις:  Η πρώτη αφορούσε τα κίνητρα των γιατρών του νοσοκομείου Ξάνθης, χαρακτηρίζοντας το θέμα «γεφύρι της Άρτας», επειδή έχει ληφθεί εδώ και 2 χρόνια ομόφωνη απόφαση να δοθούν και ακόμη δεν έχουν δοθεί, ενώ όπως είπε συνεχίζεται η χορήγησή τους στους γιατρούς του νοσοκομείου της Δράμας.

Η δεύτερη ανακοίνωση αφορούσε μια δομή και για τις κακοποιημένες γυναίκες, θύματα έμφυλης βίας. Ο κ. Μελισσόπουλος ενημέρωσε πως υπάρχει σχετική Πρόσκληση από την περιφέρεια για χρηματοδότηση με 1 εκ. ευρώ για την ίδρυση και λειτουργία δύο δομών σε Ξάνθη και Δράμα και επέστησε την προσοχή της δημοτικής αρχής να μην χάσει την ευκαιρία.

Επίσης υπενθύμισε ότι ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί η δέσμευση για την απευθείας μετάδοση συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Η τέταρτη ανακοίνωσή του αφορούσε τις σχολικές επιτροπές, επισημαίνοντας ότι ο τρόπος που μετασχηματίστηκαν δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα για την λειτουργία τους: «Παλιότερα  είχαν το δικό τους ποσό, τώρα όλα από έναν κεντρικό κορβανά. Ίσο δεν είναι αυτό που δίνεται με ίσο τρόπο αλλά με αναλογικό τρόπο, γιατί υπάρχουν μεγάλα και μικρά σχολεία», τόνισε ο κ. Μελισσόπουλος. Η τελευταία ανακοίνωσή του αναφερόταν στο κυκλοφορικό πρόβλημα της πόλης ζητώντας λύσεις.

Ο κ. Φανουράκης αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της λογοδοσίας σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να μην γίνει εφόσον δεν υπήρχαν ερωτήσεις από την αντιπολίτευση και όχι να μετατραπεί σ’ ένα μονόλογο του δημάρχου. Σ’ ότι αφορά αυτά που είπε για  την καθαριότητα, εξέφρασε την αντίθεσή του λέγοντας ότι υπάρχει καταιγισμός παραπόνων από πολίτες και ότι η εικόνα της πόλης δεν είναι καλή από άποψη  καθαριότητας.

Τι γίνεται με το Κέντρο Πληροφόρησης στην Σταυρούπολη;

Ο κ. Μελισσόπουλος επανήλθε με ένα ερώτημα για το Κέντρο Πληροφόρησης στην Σταυρούπολη που όπως είπε βγήκε ανάδοχος αλλά έργο δεν έγινε: «Το 2021 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για το Κέντρο Πληροφόρησης στην Σταυρούπολη, προϋπολογισμού 145.000 ευρώ. Στις 11/1/2022 αποσφραγίστηκαν τα πρακτικά.  Τέλος Γενάρη η οικονομική  επιτροπή το κατακύρωσε σε  ανάδοχο. Έκτοτε αγνοείται τύχη του… θα το επαναφέρεται;».

Η απάντηση που δόθηκε από τον δήμαρχο κ. Κοντό ήταν ότι: « Περιμένουμε επίσημη απάντηση από τη Διαχειριστική της  περιφέρειας  και θα σας απαντήσουμε. Δεν απορρίφθηκε αλλά οι υποβολές ήταν εκπρόθεσμες και θα δούμε αν το εγκρίνει η Διαχειριστική».

Συστάθηκε επιτροπή για ψήφισμα για το νοσοκομείο Ξάνθης

Μετά τα τελευταία γεγονότα που αφορούν το  νοσοκομείο Ξάνθης που προκάλεσαν την παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης ζητήθηκε από τους δήμους ένα ψήφισμα στήριξης για τους γιατρούς και το νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να κατατεθεί κάποιο προσχέδιο πρότασης από την ΑΔΕΔΥ. Αυτό ήταν και το σημείο διαφωνίας που εκφράστηκε από τον κ. Λύρατζη: « Συνήθως μας φέρνουν πρόταση και τη συζητάμε. Το να πετάμε ένα θέμα και να λέμε το νοσοκομείο καταρρέει πρέπει δήμος να βγάλει ψήφισμα δεν με βρίσκει σύμφωνο».  Με τον κ. Λύρατζη συμφώνησε και ο κ. Τσέπελης αλλά ανέδειξε και την αναποτελεσματικότητα των ψηφισμάτων όπως και ο κ. Καμαρίδης.

Τσέπελης:   Ότι ψηφίσματα κάναμε πήγαν στον αέρα. Φεύγουν και αυτοί οι  γιατροί που υπάρχουν λόγω φόρτου εργασίας και κακής αμοιβής και αυτούς πρέπει να τους στηρίξουμε. Είναι εφικτό όμως εμείς να λύσουμε το πρόβλημα που υπάρχει σ’ όλη την περιφέρεια;»

Μελισσόπουλος: « Η αγωνία όλων είναι κάνουμε κάτι ουσιαστικό».

Καμαρίδης: «Το πρόβλημα της υγείας στην Ελλάδα και του νοσοκομείου μας είναι παρά πολύ σοβαρό.  Στον κάλαθο των αχρήστων θα πάνε τα ψηφίσματα είτε τα επεξεργαστούμε είτε όχι. Θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι οικονομικό και το οικονομικό είναι δέλεαρ αρκετά καλό. Η ΑΔΕΔΥ θέλει να δείξει ότι κάτι έκανε. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για να το λύσουμε εμείς. Πρώτα να κρατήσουμε αυτούς που έχουμε και μετά τους άλλους».

Κοντός: «Εμείς θέλουμε να περάσουμε ένα ψήφισμα που να εκπροσωπεί το σύνολο των φορέων. Να γίνει μια επιτροπή, να βγάλει ένα ψήφισμα από όλους τους φορείς και να εγκριθεί».

Η επιτροπή που σχηματίστηκε αποτελείται από τους: Παπαδόπουλο, Γκαγκαλίδη Καμαρίδη και Δρεμσίζη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…