Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ O Μητσοτάκης έχει στραμμένο το βλέμμα στη ΔΕΘ

O Μητσοτάκης έχει στραμμένο το βλέμμα στη ΔΕΘ

0

Τα μηνύματα που στέλνονται από το υπουργικό συμβούλιο


«Στην καθημερινότητα και στα προβλήματά της», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, εστίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τη θερινή ανάπαυλα.

Ο πρωθυπουργός, με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΘ, όπου θα παραστεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, αναφέρθηκε κυρίως στο μέτωπο της ακρίβειας, μιλώντας για «κλίμα που κάποιοι επιχειρούν να ξαναχτίσουν γύρω από τις τιμές, σε μια στιγμή μάλιστα που ο πληθωρισμός υποχωρεί, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων στην πατρίδα μας έπεσαν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Τα αναχώματα που έχουμε υψώσει είναι αποτελεσματικά, η δύσκολη φάση που έχουμε περάσει βαίνει προς το τέλος της, η μάχη συνεχίζεται, σημείωσε μεταξύ άλλων συμπληρώνοντας: «Κανείς δεν λέει ότι οι τιμές δεν έχουν ανέβει και στην Ελλάδα, αλλά αντιστεκόμαστε και τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα».

«Τα βήματα που γίνονται θα οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές προς όφελος των πολιτών. Θέλουμε και μόνιμες αυξήσεις στο εισόδημα και θα πούμε περισσότερα γι’ αυτό. Θα απαντήσουμε σε μύθους πως έχουμε χαμηλότερους μισθούς από τη Βουλγαρία», συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης σύγκριση τιμών στην Ελλάδα με άλλες χώρες.

Από την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη δεν έλειψαν και οι αναφορές στις εσωκομματικές εξελίξεις της αντιπολίτευσης, συνδέοντας τες ωστόσο με «μεγαλύτερες ευθύνες» της κυβέρνησης, όπως είπε. «Η αντιπολίτευση μπορεί να μένει αιχμάλωτη των αδιεξόδων της, αλλά όσο αυξάνονται τα αδιέξοδα αυτά, αυξάνονται και οι ευθύνες μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, μιλώντας για είσοδο πάνω από 3 δισ. στα δημόσια ταμεία, ενώ είπε ότι από τις 6 Οκτωβρίου τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο θα μειωθούν από τα 2,80 ευρώ στα 2,50.

Τέλος, αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση, όπως η πορεία εκτέλεσης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, οι παρεμβάσεις στην εσωτερική λειτουργία της Αστυνομίας, αλλά και οι ρυθμίσεις που προωθούνται για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…