Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Κασσελάκης καρατομεί τον Φάμελλο από πρόεδρο της Κ.Ο.

Ο Κασσελάκης καρατομεί τον Φάμελλο από πρόεδρο της Κ.Ο.

0

Ο Νίκος Παππάς πρόεδρος της Κ.Ο. – Με οριακή πλειοψηφία πέρασε η πρόταση


Πρωτοφανείς εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά την αιφνιδιαστική εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη για την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά, ο οποίος είναι πλέον ο νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ωστόσο, πλέον ο πρόεδρος του κόμματος έχει οριακή πλειοψηφία στην Κ.Ο., καθώς στη χθεσινή συνεδρίασή της 17 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασής του, 12 κατά και 4 δήλωσαν «παρών». Πηγές της Κουμουνδούρου προσπαθούν να μεταστρέψουν την εικόνα υποστηρίζοντας πως «ο Πρόεδρος έχει τεράστια πλειοψηφία στην βάση. Μόνο αυτή η πλειοψηφία μετρά. Αν επιθυμεί η ομάδα των 87 – ή όσων είναι τέλος πάντων – ας τον προκαλέσουν στην ΚΕ».

Αντίθετα, πηγές από την ομάδα των 87 κρίνουν πως ο πρόεδρος δεν έχει πλειοψηφία, ενώ για «διασυρμό και πύρρειο νίκη» έκανε λόγο σε σχόλιό του στο Facebook ο μέχρι πρότινος βασικός υποστηρικτής του προέδρου, Παύλος Πολάκης, ο οποίος όπως και άλλα στελέχη έχει θέσει ζήτημα ηγεσίας προτείνοντας πρόταση μομφής. «Χρειάζεται βαθιά αλλαγή» τόνισε ο πρώην υπουργός.

O ίδιος ο Σ. Φάμελλος χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την κίνηση του προέδρου τονίζοντας ότι μέχρι χθες δεν ήξερε τίποτα.

Η Λινού εκτός Κ.Ο.

Στην διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από τη βουλευτή Β’ Αθηνών να παραδώσει την έδρα της, μέχρι να εξεταστούν οι καταγγελίες του Παύλου Πολάκη σχετικά με οικονομικές ατασθαλίες του ινστιτούτου της.

Η απόφαση για την διαγραφή της Αθηνάς Λινού έρχεται σε συνέχεια της κόντρας της με τον Παύλο Πολάκη, η οποία πήρε και δικαστικές διαστάσεις με την κ. Λινού να στέλνει εξώδικο στον βουλευτή Χανίων και εκείνον να απαντά πως δεν παίρνει ούτε λέξη πίσω.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…