Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στο Κ.Υ.Τ. Ορεστιάδας οι είκοσι παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Σαμοθράκη

Στο Κ.Υ.Τ. Ορεστιάδας οι είκοσι παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Σαμοθράκη

0

Ηλικιωμένοι και παιδιά ανάμεσά τους


Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης που βρίσκεται στο Φυλάκιο Ορεστιάδας αναμένεται να οδηγηθούν οι συνολικά είκοσι μετανάστες που εντοπίστηκαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου στη χερσαία ζώνη της περιοχής των Κήπων της Σαμοθράκης. Τα άτομα βρέθηκαν σε εξαθλιωμένη κατάσταση στη βόρεια πλευρά του νησιού από πολίτες, οι οποίοι τους διέσωσαν μεταφέροντας τους στην αρμόδια λιμενική αρχή της Σαμοθράκης.

Πρόκειται για άτομα αφγανικής καταγωγής, κατά δήλωσή τους και συγκεκριμένα για επτά άνδρες, πέντε γυναίκες και οκτώ παιδιά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), στην Αλεξανδρούπολη και έπειτα από τη διενέργεια των απαιτούμενων διαδικασιών, στις εγκαταστάσεις του αστυνομικού τμήματος Φερών. Σε ένα σημείο του βίντεο μάλιστα, μια ηλικιωμένη και ιδιαίτερα εξουθενωμένη γυναίκα φαίνεται να λυγίζει από την κούραση λίγο πριν φτάσει το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο του Λιμενικού Σώματος, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενημερώθηκε για την ύπαρξη είκοσι αλλοδαπών στην παραλία Κήπων και στη συνέχεια εντοπίστηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής. Ακολούθησε η επιβίβασή τους σε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προκειμένου να μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη.

Ένας 36χρονος αλλοδαπός, που ήταν μεταξύ των είκοσι ατόμων, συνελήφθη για «παράβαση του Ν. 5038/2014 Κώδικας Μετανάστευσης και του Ν. 3386/2005 Παράνομη είσοδος στη χώρα» από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο διενήργησε την προανάκριση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…