Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τη μετονομασία της οδού Ορφέως σε Πρέσβη Αλέξη Αλεξανδρή ζητά ο Σωκράτης Ξυνίδης

Τη μετονομασία της οδού Ορφέως σε Πρέσβη Αλέξη Αλεξανδρή ζητά ο Σωκράτης Ξυνίδης

0

Η πρόταση τέθηκε μέσω επιστολής στο δημοτικό συμβούλιο – Προτείνεται να δοθεί στην οικογένειά του το χρυσό μετάλλιο της πόλης κατά την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης την 4η Οκτωβρίου 2024


Σε επιστολή προς τον δήμαρχο Στράτο Κοντό και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου προχώρησε ο Σωκράτης Ξυνίδης με την οποία προτείνει την μετονομασία της οδού Ορφέως σε Πρέσβη Αλέξη Αλεξανδρή με αφορμή τον προ λίγων ημερών θάνατο του τελευταίου.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Κύριε Δήμαρχε

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Προ λίγων ημερών έγινε γνωστό ότι απεβίωσε ο πρέσβης επί τιμή Αλέξης Αλεξανδρής. Ο αποβιώσας πέραν της τεράστιας εθνικής προσφοράς του στην ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, επιφανές μέλος της οποίας υπήρξε, προσέφερε υπέρ πολύτιμες υπηρεσίες στην ελληνική διπλωματία. Ξεχωριστό και λαμπρό κεφάλαιο των υπηρεσιών αυτών υπήρξε η περίοδος της θητείας του ως Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στη Θράκη την περίοδο 2008-2013. Περίοδος η οποία χαρακτηρίστηκε από την σε βάθος και συστηματική προσέγγιση των μειονοτικών θεμάτων στη Θράκη και τη χάραξη μακροπρόθεσμης πολιτικής επί αυτών, με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Τις βάσεις που έθεσε τότε, σε γενικές γραμμές, εξακολουθεί να ακολουθεί η ελληνική πολιτεία από τότε και μέχρι σήμερα. Λόγω της παραπάνω συνεισφοράς του εκλιπόντος στη Θράκη προτείνω η οδός Ορφέως, επί της οποίας βρίσκεται το κτίριο της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων στη Ξάνθη, να μετονομαστεί σε οδό Πρέσβη Αλέξη Αλεξανδρή και να αποδοθεί στους συγγενείς του εκλιπόντος το χρυσό μετάλλιο της πόλης κατά την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης την 4η Οκτωβρίου 2024.

Με τιμή

Σωκράτης Ξυνίδης»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…