Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έξαρση ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης ανήλικων στην Ξάνθη

Έξαρση ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης ανήλικων στην Ξάνθη

0

132 περιστατικά τους τελευταίους μήνες. Επικεντρώνονται στον αστικό ιστό ενώ τα περιστατικά παραβατικότητας στο Δροσερό

 

Περιστατικό βαριάς κακοποίησης ανηλίκου – Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς – Την θλίψη του και την ανησυχία του εξέφρασε ο δήμαρχος Ξάνθης

 

Τη θλίψη και την έντονη ανησυχία του, εξέφρασε ο δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός για τα αυξημένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, κακοποίησης ανηλίκων και παραβατικότητας που διαχειρίζονται οι Κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης, όπως το Τμήμα Κοινωνικής  Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής: «Οι Κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου μας από τις αρχές του χρόνου διαχειρίστηκαν 132 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, κακοποίησης ανηλίκων και παραβατικότητας. Υπάρχει μεγάλη αύξησης σε σχέση με παλιότερα και αυτό είναι πολύ θλιβερό και ανησυχητικό», τόνισε ο κ. Κοντός. Η αναφορά αυτή έγινε κατά τη συνεδρίαση λογοδοσίας, όταν ελλείψει ερωτήσεων ο δήμαρχος προέβη σ ένα απολογισμό του έργου των υπηρεσιών του δήμου τους 7 μήνες ανάληψης των καθηκόντων  του.

 Ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση παιδιών στον αστικό ιστό  – Παραβατικότητα στο Δροσερό

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, μεγάλη έξαρση παρουσιάζουν τα περιστατικά  ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης ανηλίκων τα τελευταία χρόνια μετά την πανδημία του κορονοϊού. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα έχουν επίκεντρο τον αστικό ιστό της πόλης και τις δημοτικές κοινότητες  ενώ αντίστοιχα τα περισσότερα περιστατικά παραβατικότητας και παραμέλησης ανηλίκων έχουν επίκεντρο το Δροσερό.

 

Περιστατικό βαριάς κακοποίησης ανηλίκου – Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς

Μεγάλη είναι η έξαρση σε περιστατικά κακοποίησης παιδιών που γίνονται αντιληπτά πρώρα από το σχολικό περιβάλλον από τον υπεύθυνο που έχει οριστεί σε κάθε σχολική μονάδα και παιδικό σταθμό και ο οποίος όταν εντοπίσει περιστατικό ενημερώνει άμεσα την Ομάδα προστασίας του δήμου και ξεκινά η παρέμβαση όπως ορίζεται από το σχετικό πρωτόκολλο. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπάρχει περιστατικό στην Ξάνθη που η κακοποίηση παιδιού από την οικογένειά του ήταν τόσο σοβαρή και σε συνεχή βάση που η ομάδα προστασίας ανηλίκων του δήμου έχει προβεί σε αφαίρεση της επιμέλειας του παιδιού γιατί κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα. Το παιδί είναι ασφαλές σε κοινωνική δομή για  κακοποιημένα παιδιά. Επίσης υπάρχουν καταγγελίες επώνυμες αλλά και ανώνυμες τις οποίες αξιολογεί η Κοινωνική υπηρεσία και παρεμβαίνει με ψυχολογική υποστήριξη του θύματος αλλά και του θύτη εφόσον επιδείξει συνεργασία και με συνεχή παρακολούθηση του περιστατικού ώστε να μην εκτεθεί σε άλλο κίνδυνο.

20 πυρκαγιές ανίχνευσε το drone – Έτοιμο το Σχέδιο εκκένωσης της Π. Πόλης

Σ’ ότι αφορά με τα άλλα θέματα για τα οποία ενημέρωσε το σώμα ο δήμαρχος, ο οποίος μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την αντιπολίτευση για την εμπιστοσύνη που του δείχνει ερμηνεύοντας μάλιστα την μη κατάθεση ερωτήσεων ως δείγμα αυτής τη εμπιστοσύνης (!) και όχι …αδιαφορίας (;) από μέρους της, αυτά ήταν τα παρακάτω:

Οπτικές ίνες: Υποχρεώθηκε ο εργολάβος σε τακτική ενημέρωση για τα σημεία παρέμβασης και ο δήμος θα ενημερώνει τους πολίτες.

Πολιτική προστασία: Ολοκληρώθηκε το σχέδιο εκκένωσης της παλιάς Ξάνθης και έχει ενοποιηθεί στο γενικότερο σχέδιο «Ιόλαος». Πρόκειται δε να αναρτηθεί σε σημεία τη Π. Πόλης πριν την έναρξη των γιορτών

Αντίστοιχα ολοκληρώθηκε μίσθωση του drone που επιτηρεί το περιαστικό 24 ώρες το  24ωρο. «Έχουν ανιχνευτεί περισσότερες από 20 πυρκαγιές κάποιες και εκτός του δήμου», τόνισε ο κ. Κοντός.

Καθαριότητα: Ο δήμαρχος ανέδειξε το πρόβλημα στην υπηρεσία Καθαριότητας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού μετα την αιφνίδια διακοπή του προγράμματος 3.400 προσλήψεων σ’ όλη της Ελλάδα. Πρόσθεσε δε πως η αυταπάρνηση των υπαλλήλων είναι αυτή που κρατά την πόλη καθαρή και ότι από την αρχή της χρονιάς οι 7000  τροχήλατοι κάδοι έχουν πλυθεί 3 φορές.

Αδέσποτα: «Από την αρχή του έτους έχουμε διαχειριστεί 1.200 αδέσποτα και έχουν γίνει 2000 κτηνιατρικές πράξεις. Αντιλαμβάνεστε τον όγκο που έχει η  υπηρεσία που έχει ένα μόνο υπάλληλο τον αντιδήμαρχο, εθελοντές και εξωτερικούς συνεργάτες, ένα για την περισυλλογή και δύο κτηνιάτρους. Επίσης ανανεώθηκε και επικαιροποιήθηκε η άδεια του υφιστάμενου κυνοκομείου και ολοκληρώθηκε και θα κατατεθεί ο φάκελος για επέκταση δυναμικότητας του υφιστάμενου κυνοκομείου»

Παιδεία: Όπως ανέφερε ο κ. Κοντός ολοκληρώνεται η τακτοποίηση των κτηρίων των παιδικών σταθμών αλλά και των σχολικών μονάδων για πυροπροστασία.

Καθημερινότητα: Τέλος σημείωσε ότι  η εφαρμογή του δήμου αποδείχθηκε πολύ καλό εργαλείο που το χρησιμοποιεί ο δημότης καθώς στο 7μηνο κατατέθηκα 1.362 αιτήματα έχουν ολοκληρώθηκαν 1.132, ενώ τα 230 επιλύονται.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…