Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Ξάνθη: Πρώιμο το βαμβάκι από τις υψηλές θερμοκρασίες

Ξάνθη: Πρώιμο το βαμβάκι από τις υψηλές θερμοκρασίες

0

Γεωργικές προειδοποιήσεις που αφορούν το διάστημα, περίπου του 80% της καρπόδεσης, μέχρι το άνοιγμα των πρώτων καρυδιών – Υπήρξαν απώλειες λόγω πράσινου σκουληκιού


Οι βαμβακοκαλλιέργειες στην Π.Ε. Ξάνθης , αν και ταλαιπωρήθηκαν από τον παρατεταμένο καύσωνα, παρουσιάζουν μία φυσιολογική εξέλιξη, όπως διαπιστώνεται στο 3ο τεχνικό δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για την Π.Ε. Ξάνθης. Οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν σε σημαντική πρωίμιση των περισσότερων βαμβακοφυτειών.

Από τις επιτόπιες παρατηρήσεις , φαίνεται ότι ξεκίνησε και η 3η γενιά του πράσινου σκουληκιού, αφού διαπιστώθηκε η έναρξη της ωοτοκίας της 3ης γενεάς του πράσινου σκουληκιού. Παρατηρήθηκαν στην περιφέρειά της ΑΜΘ, κατά τόπους, προσβολές από το πράσινο και ρόδινο σκουλήκι της δεύτερης γενιάς, με κάποιες απώλειες ιδιαίτερα στις πιο όψιμες φυτείες.

H εμφάνιση τόσο του ρόδινου όσο και του πράσινου σκουληκιού της 2ης γενιάς , σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές , συνέβη νωρίτερα , όπως άλλωστε επισημάνθηκε στο 2ο Δελτίο και ήταν σχετικά πιο έντονη.

Εφαρμόστηκε στις περισσότερες περιπτώσεις ένας ψεκασμός χωρίς να απουσιάζουν όμως και οι περιπτώσεις δύο ψεκασμών , όταν διαπιστώθηκε από τους παραγωγούς ότι ξεπεράστηκε το όριο επέμβασης τόσο για το πράσινο όσο και για το ρόδινο.

Απαιτείται ο βαμβακοπαραγωγός να παρακολουθεί τακτικά κάθε βαμβακοχώραφό του και σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα, να εφαρμόζει τις συγκεκριμένες ορθές καλλιεργητικές πρακτικές φυτοπροστασίας, στο σωστό χρόνο.

Αναλυτικά εδώ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…