Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ένας χρόνος από την καταστροφική πυρκαγιά στη Ροδόπη – Διαμαρτυρία από τους κατοίκους για καθυστέρηση αποζημιώσεων

Ένας χρόνος από την καταστροφική πυρκαγιά στη Ροδόπη – Διαμαρτυρία από τους κατοίκους για καθυστέρηση αποζημιώσεων

0

Λόγω καθυστέρησης της χρηματοδότησης τα έργα βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, όπως τα κορμοδέματα και τα κορμοφράγματα, όχι με την επιμέλεια που πρέπει όμως όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι που επλήγησαν


Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την καταστροφική πυρκαγιά στη Ροδόπη, όπου 27.000 στρέμματα έγιναν στάχτη. Εκκενώθηκαν τα χωριά Σώστης, Λινός και Πολύανθος, όπου τα σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, όπως και καλλιέργειες, ζώα, κοπάδια και μελίσσια.

Ο χειμώνας που ακολούθησε και οι όποιες βροχές έπεσαν, πολλές φορές μέσα στα συγκεκριμένα χωριά, έτρεξαν ποτάμια λάσπης, απειλώντας σπίτια και ανθρώπους.

Η Δασική Υπηρεσία Ροδόπης έκανε τότε αμέσως την μελέτη για τα αντιπλημμυρικά μέτρα θωράκισης της περιοχής. Λόγω καθυστέρησης της χρηματοδότησης τα έργα βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, όπως τα κορμοδέματα και τα κορμοφράγματα, όχι με την επιμέλεια που πρέπει όμως όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι που επλήγησαν.

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, για τα σπίτια που επλήγησαν, τις καλλιέργειες και τα ζώα που κάηκαν, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, δόθηκε μόνο μια προκαταβολή και δεύτερη φάση δεν προχώρησε. Οι άνθρωποι, κάτοχοι των κίτρινων σπιτιών δεν μπορούν να βάλουν ούτε τούβλο, καθώς αυτό θα αφαιρεθεί από το τελικό ποσό, με τον κίνδυνο να γίνουν και αυτά κόκκινα. Περιμένουν να έλθει εδώ και 8 μήνες η αρμόδια Επιτροπή, προκειμένου να κάνει τους ελέγχους των φακέλων, για να προχωρήσει η δεύτερη φάση των αποζημιώσεων.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους όπως λένε, αυτόν τον χρόνο συγκρότησαν μια Επιτροπή Αγώνα, ήλθαν σε επαφή με βουλευτές, έχουν στείλει τα σχετικά έγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Πηγή: ertnews.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…