Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έργα 1,8 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων του Νοεμβρίου 2023 στην Αλεξανδρούπολη

Έργα 1,8 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων του Νοεμβρίου 2023 στην Αλεξανδρούπολη

0

Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ)


Με το συνολικό ποσό του 1.8 εκ. ευρώ για έργα που αφορούν στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων χρηματοδοτεί το Υπουργείο Εσωτερικών, τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Πιο συγκεκριμένα, στην περιγραφή της Πράξης «Έργα αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείο Εσωτερικών  2021-2025» αφορά σε κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων που κρίθηκαν αναγκαία έπειτα από την σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Αποτέλεσμα ήταν προκληθούν καταστροφές, κυρίως σε οικισμούς οι οποίοι επλήγησαν τον Αύγουστο από τις πυρκαγιές, στην βόρεια πλευρά του Απαλού, την ευρύτερη περιοχή των Δικέλλων, στο παραλιακό μέτωπο από την Μάκρη έως και την Μεσημβρία, σε καταστροφές που σημειώθηκαν σε Ιρλανδικές διαβάσεις με πλήρη καθίζηση του εδάφους, στην καθίζηση στην γέφυρα της περιοχής Αγία Παρασκευή, σε αλλοιώσεις στα τεχνικά φρεάτια.

Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) και αποτελείται από τα υποέργα, «Προμελέτη εκτίμησης επικινδυνότητας των καταστροφών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά του Αυγούστου 2023 στο Δήμο Αλεξ/πολης» 360 χιλιάδες ευρώ,  «Οριστική μελέτη για το έργο: «Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων ανατολικά του Γ.Π.Σ Αλεξ/πολης για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών του Αυγούστου 2023» 640 χιλιάδες ευρώ και Χρηματοδότηση 2ης Τροποποίηση Σύμβασης για το έργο: «Αποκατάσταση καταστροφών οδικού δικτύου και υποδομών Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης – Υποέργο 1: Αποκατάσταση καταστροφών οδικού δικτύου και υποδομών Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης (Δυτικός και Ανατολικός Τομέας)», 800 χιλιάδες ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…