Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρόταση για ενοποίηση των περιοχών ΑΜΘ από τον Αργύρη Προμοίρα

Πρόταση για ενοποίηση των περιοχών ΑΜΘ από τον Αργύρη Προμοίρα

0

Συνδυασμό τουρισμού, πρωτογενή τομέα και πολιτισμού προωθεί ο ειδικός σύμβουλος Τουρισμού μέσω της πρότασης του για ενοποίηση των περιοχών ΑΜΘ


Πρόταση μέσω της οποίας θα ενοποιηθούν περιοχές της ΑΜΘ, κάνοντας συνδυασμό του Τουρισμού με τον Πρωτογενή Τομέα και τον Πολιτισμό έχει καταθέσει ο ειδικός σύμβουλος Τουρισμού Αργύρης Προμοίρας, η οποία προέκυψε, μετά από διαβούλευση με φορείς και κατοίκους που εμπλέκονται επιχειρηματικά με αυτά τα αντικείμενα.

Σύμφωνα με τον κ. Προμοίρα η πρόταση θα περιλαμβάνει περιβαλλοντικές εκδρομές στα πανέμορφα χωριά του Νέστου, προωθώντας και το μπραντ Νεστοχώρια.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να βρεθούν στο Κέντρο Υποδοχής στο Δασαρχείο Σταυρούπολης όπου υπάρχει και μια ταΐστρα που είναι συνδεδεμένη τηλεματικά και θα μπορούν οι επισκέπτες να βλέπουν τα άγρια πτηνά, κατά κύριο λόγο Γύπες, που κατεβαίνουν στην ταΐστρα. Ο αριθμός των άγριων πτηνών είναι 16 αλλά έχουν μετρηθεί μέχρι και 33.

Επίσης, στην πρόταση θα ενσωματωθεί και η επίσκεψη στον μοναδικό Μακεδονικό Τάφο που υπάρχει στην περιοχή, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και στα επισκέψιμα αγροκτήματα, οινοποιεία και μελισσοκομεία. Από την πρόταση δεν λείπει και ο χαρακτηρισμός του οικισμού των Κομνηνών Ξάνθης ως το χωριό του μελιού, καθώς η βιοποικιλότητα που υπάρχει κάνει το μέλι που παράγεται στην περιοχή μοναδικό με πολλά βραβεία.

Τέλος, ο κ. Προμοίρας στάθηκε και στο τουριστικό τρενάκι, που θα φέρει κοντά περιοχές της ΑΜ-Θ με ένα πολύ όμορφο κομμάτι των Θρακικών Τεμπών και των μαιανδρισμών του ποταμού Νέστου. Την ενεργοποίηση του τουριστικού τρένου την έχει αναλάβει προσωπικά ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Η πρόταση θα τρέξει σε πρώτη φάση ως περιβαλλοντικές εκδρομές για τους μαθητές από την επόμενη χρονιά, ενώ σε δεύτερη φάση θα αφορά όλους.

Πηγή: ertnews.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…