Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το στεγαστικό στο «κάδρο» της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Το στεγαστικό στο «κάδρο» της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

0

Δημοσιονομικά «στενό» το πρόγραμμα μέτρων που θα ανακοινωθεί

 

Με δημοσιονομική «στενότητα» αναμένεται το πρόγραμμα μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει μέτρα που θα επικεντρωθούν στη διαχείριση της γήρανσης του πληθυσμού, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ενδυνάμωση της οικονομικής ανεξαρτησίας των νέων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αυξήσεις στο επίδομα παιδιού, η ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής με το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» ύψους 2 δισ. ευρώ, και η παροχή κατοικιών σε νέους και πολύτεκνους μέσω του προγράμματος «Κοινωνικής Αντιπαροχής» αποτελούν μερικά από τα προγραμματισμένα μέτρα. Παράλληλα, προβλέπεται ενίσχυση του προγράμματος «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» με αύξηση της επιδότησης στο 60% και του ανώτατου ορίου δαπανών στις 15.000 ευρώ, καθώς και διεύρυνση του μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο.

Οι εξαγγελίες είναι εξόχως σημαντικές και για τις τράπεζες που τις αναμένουν με ενδιαφέρον.

Πάντως, πολύ πιθανό θεωρείται να υπάρξουν και κάποια μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως λόγω των στρεβλώσεων που προέκυψαν από το τεκμαρτό εισόδημα αλλά και την υπόσχεση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο προϋπολογισμός του 2025 αναμένεται να στοχεύσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του νέου Συμφώνου Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο καθορίζει το μέγιστο όριο αύξησης των καθαρών πρωτογενών δαπανών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…