Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Άπνοια» στην αγορά της Ξάνθης στις εκπτώσεις

«Άπνοια» στην αγορά της Ξάνθης στις εκπτώσεις

0

Ο καιρός και το πορτοφόλι οι ρυθμιστές της κίνησης στην αγορά – Μη ικανοποιητική η κατανάλωση για τα εμπορικά καταστήματα


 Την ανάγκη παρεμβάσεων για την αύξηση της προσβασιμότητας του κέντρου της πόλης, προτάσσει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Ν. Γρηγοριάδης


 Σε ράθυμους ρυθμούς καλοκαιρινής ραστώνης κινείται η αγορά της πόλης μας διανύοντας τον τελευταίο μήνα εκπτώσεων. Οι μέρες του καύσωνα που ήταν παρατεταμένος, ήταν κυριολεκτικά  «νεκρές» για την αγορά και μόνο κάποια …διαλείμματα από την αφόρητη ζέστη έφεραν μια κίνηση.

Ο καιρός και το πορτοφόλι οι ρυθμιστές της κίνησης στην αγορά – Μη ικανοποιητική η κατανάλωση

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης Γρηγοριάδης Νίκος από τους πιο βασικούς παράγοντες για την κατανάλωση είναι ο καιρός αλλά κυρίως το πορτοφόλι, δηλαδή η αγοραστική δυνατότητα: «Πάντοτε η αγορά επηρεάζεται  από τον καιρό αλλά κυρίως από το πορτοφόλι. Είχαμε κάποιες αυξομειώσεις στην κίνηση αλλά γενικά δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την περίοδο των εκπτώσεων. Ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες έχουμε μεγάλη εισροή κόσμου σε νέο πολυκατάστημα που άνοιξε στο εμπορικό κέντρο που είναι δίπλα μας και αυτό αφαιρεί κίνηση από την αγορά της Ξάνθης. Ωστόσο έχουμε αποδεχτεί ότι είναι η τάση της εποχής και αυτό που πρέπει να κάνουν οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι να προσπαθούν να είναι ανταγωνιστικές στις τιμές και στην ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρουν», σημειώνει ο κ. Γρηγοριάδης.

Ανάγκη παρεμβάσεων για την αύξηση της προσβασιμότητας του κέντρου τη πόλης

Ο κ. Γρηγοριάδης πρόσθεσε την αναγκαιότητα να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο κέντρο που θα αυξήσουν την προσβασιμότητα και θα διευκολύνουν τον κόσμο να κινείται και να κάνει αγορές: «Το κέντρο τη πόλης δεν είναι προσβάσιμο. Υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα σε πολλές κεντρικές οδούς. Πρέπει ο δήμος να κάνει κάποιες παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα του κέντρου. Να μπορεί κάποιος να έρθει να βρει μέρος να παρκάρει. Σ’ αυτό θα βοηθήσουν και τα παρκόμετρα που θα τοποθετηθούν με την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης. Πρέπει επίσης να δοθεί έμφαση στην καθαριότητα και στο πράσινο».

Δεν υπήρξαν καταγγελίες για φαινόμενα εξαπάτησης στις εκπτώσεις

Αναφορικά με τις εκπτώσεις ο κ. Γρηγοριάδης σημείωσε πως δεν υπήρξαν καταγγελίες για φαινόμενα εξαπάτησης ή αισχροκέρδειας από εμπορικά καταστήματα: «Είχαμε ζητήσει από τους καταναλωτές να μας καταγγείλουν αν εντοπίσουν τέτοια φαινόμενα αλλά δεν είχαμε καμιά καταγγελία. Αυτή την περίοδο δούλεψαν πιο πολύ τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα αρχίσουν τα σχολικά».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…